Les festes de Foios acaben en agresions, el decomís d’armes blanques i veïns atrinxerats

La fi de festes a Foios no va acabar segons s’esperava. A través de les xarxes socials grups de joves de fora de la població van acudir a la discomòbil i van començar a produir-se situacions violentes que van acabar en agressions, persecucions i decomisión d’armes blanques i punxants que portaven els jóevenes que van acudir a la població.
Aquesta situació va provocar situacions de pànic entre els veïns que van acabar protegint-se a les cases i la suspensió de la festa.
Según el alcalde, Sergi Ruiz ” per a la disco-mòbil d’ahir s’havia preparat un dispositiu com mai no ha hagut en el poble: 5 policies de servici, 4 patrulles de la Guàrdia Civil, presència que hem d’agrair especialment, a més de 4 guardes de seguretat contractats pels mateixos Quints. Tot això, en la confiança que este dispositiu actuara de mecanisme dissuasiu de gent indesitjable i d’accions violentes.

Conforme anava passant la nit començàvem a advertir senyals que alguna cosa anava malament. Malgrat el bon ambient a la plaça, gent de festa, participant del gran espectacle que havien preparat els Quints, un allau immens de persones vingudes de totes parts, consumint alcohol en quantitats desorbitades a més d’altres substàncies, i el que és pitjor, la presència indesitjada d’agents pertorbadors que es convoquen mitjançant les xarxes amb el sol objectiu d’armar gresca, s’apoderava del poble i anul·lava les possibilitats de qualsevol dispositiu de prevenció o de dissuasió.

Desgraciadament, és habitual que les disco-mòbils acaben amb estos excessos i alguna que altra agressió. Però ahir, passades les 2 del matí, les bregues, les agressions greus, les persecucions dels agressors, el decomís d’armes blanques i objectes punyents i la convicció que amb l’evolució de la nit la situació necessàriament s’anava a agreujar, l’alcaldia, assessorada per la policia local i la Guàrdia Civil, decideix posar fi a la disco-mòbil, amb la comprensió de pares i mares dels Quints i l’acceptació madura i responsable dels mateixos Quints que han demostrat estar a l’altura de les circumstàncies.

És evident que les disco-mòbils a Foios han d’entrar en quarantena i procedir a una reflexió profunda entre tots els agents implicats. Prescindir de les disco-mòbils, almenys en el format plantejat, és una decisió que ja s’ha pres en altres pobles que han arribat a la mateixa conclusió que nosaltres. És cert que, amb eixa mesura d’abast local, no anem a resoldre el debat ampli i complex del botelló, o de les drogues i la seua relació amb l’oci entre la joventut, però almenys si resoldrem els seus efectes més devastadors, un poble assetjat i veïns atrinxerats, resignats i resistint a les seues cases.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *