La Mancomunitat de l’Horta Sud ja forma part de la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI)
L’entitat supramunicipal inicia el procés de transformació cap a un model turístic basat en la governança, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la tecnologia com a eixos principals.
La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ja és part de la Xarxa Nacional de Destinacions Turístic Intel·ligents (DTI) . Amb la incorporació a la Xarxa DTI, l’entitat comarcal comença el procés de transformació per a arribar a tindre un model turístic els eixos vertebradors del qual són la governança, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la tecnologia.
La Mancomunitat de l’Horta Sud continua treballant en la seua estratègia turística i, amb la finalitat d’arribar a ser destinació turística intel·ligent, el seu pròxim objectiu és convertir-se en un model turístic basat en infraestructures tecnològiques d’avantguarda, capaç d’oferir un elevat nivell d’accessibilitat i de qualitat en l’experiència, tant de les persones residents com de les persones visitants.
La consecució de Destinació Turística Intel·ligent permetria, entre altres avantatges, la millor captació de fons europeus per a projectes relacionats amb el turisme. L’entitat supramunicipal ha establit també un Pla de Dinamització i Governança Turística per a l’Horta Sud que assegura una inversió d’un milió d’euros en els pròxims tres anys per a la posada en marxa d’actuacions en matèria turística.
Arran d’aquestes actuacions, l’entitat comarcal es reunirà pròximament amb Invat.tur, centre especialitzat en la generació i transferència de coneixement turístic, mitjançant el desenvolupament d’activitats en investigació, desenvolupament i innovació en turisme. La Mancomunitat ja ha començat el seu procés per a aconseguir un nou model de gestió turística amb la creació d’un Comité Interdepartamental de Turisme, la composició del qual ha de comptar amb el personal tècnic dels municipis que integren la Mancomunitat, perquè duga a terme la gestió i la coordinació de la certificació de la comarca com a Destinació Turística Intel·ligent i siga un lloc de posada en comú de les necessitats, les línies d’actuació i els avanços aconseguits durant aquest procés. L’entitat comarcal ja va demostrar la seua aposta pel turisme destinant més de 200.000 euros del seu pressupost a la promoció turística.
“Formar part de la Xarxa Nacional de DTI és un pas molt important dins de la nostra estratègia turística per la qual estem treballant i apostant” ha afirmat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat, qui també ha afegit: “Tenim una comarca amb un gran potencial i hem d’ensenyar-lo a la resta del món, anem fent passos per a aconseguir arribar a ser una potència turística»