La Mancomunitat es proposa millorar l’ocupació a l’Horta Sud a través d’un consorci de municipis
Tretze tècnics estan treballant ja en la seu de la Mancomunitat de l’Horta Sud gràcies a la posada en marxa del Consorci de l’Acord Comarcal per l’Ocupació (ACCO). Amb perfils professionals diferents, treballaran fins al pròxim mes de setembre en la reactivació de l’ocupació a la comarca. Oferiran un servei d’assistència gratuïta per a totes aquelles empreses que es troben en una situació de gestió complicada que dificulte la seua continuïtat, amb especial atenció als més de 60 polígons industrials existents i el sector de la construcció. Esta «fotografia» de la comarca serà la base per a elaborar una sèrie de programes amb els quals es pretén fomentar l’ocupació, especialment entre les pimes, els emprenedors i els desocupats de llarga durada.
En coordinació amb els diferents consistoris de l’Horta Sud oferiran, a més, tallers d’alfabetització digital per a majors de 45 anys que es troben en situació d’atur. Preparar un currículum i enviament, maneig del correu electrònic o un primer contacte amb les xarxes socials a través de les quals puguen aconseguir treball. També es posarà l’accent en aquells valors que li donen un plus a l’emprenedorisme, com l’economia circular o l’economia verda. Per explicar tots aquests punts, el dimecres la seu de la Mancomunitat acollirà una reunió tècnica amb tots els tècnics AODL dels municipis de l’Horta Sud.
La importància del Consorci per reactivar l’ocupació a la comarca
El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, pretén que aquest organisme mantiga «un diàleg constant entre els actors socials que ens permeti incidir en els sectors econòmics més importants de la comarca per ajudar al seu reactivació i a la creació de nous llocs de treball».
La Mancomunitat està estudiant la possibilitat que s’integren en el projecte -del qual formen part i als sindicats, CCOO i UGT, i entitats empresarials com el Club de Gerents de Torrent i l’Agrupació Comarcal d’Empresaris (ACE)- altres associacions per a «unir la capacitat humana i tècnica dels agents socials a fi de millorar la situació laboral dels ciutadans de l’Horta Sud».
L’entitat comarcal, per la seua banda, s’ha compromès a aportar finançament propi, acudir a les línies de subvenció d’altres organismes per a la reactivació de l’ocupació i coordinar els plans que es posen en marxa perquè la seua incidència siga màxima entre les persones desocupades i els municipis de la comarca.