La pastisseria Notre Dame de Puçol aconseguix el premi al Millor Roscó Artesà de la Comunitat Valenciana

El concurs del Millor Roscó Artesà de la Comunitat Valenciana ja té guanyadors: Gregorio Gómez i la seua pastisseria Notre Dame 1969, de Puçol, aconseguix per segona vegada el guardó de les quatre edicions celebrades gràcies al seu respecte per la tradició artesana en forn i bomboneria. El dimarts, l’alcaldessa Paz Carceller i les regidores Nuria Sebastiá i Rosario Carceller van visitar la pastisseria per a felicitar-los per este nou triomf.

Gregorio Gómez no és un nouvingut en el món de la pastisseria, sobretot si parlem de tradició artesana. Format en pastisseries franceses, amb un respecte exquisit per les tradicions i els processos d’elaboració, en la seua pastisseria Notre Dame 1969, a Puçol, és fàcil trobar productes exquisits, de noms sofisticats i sabor difícilment definible amb paraules.

Este concurs al Millor Roscó de Reis de la Comunitat Valenciana, organitzat pel Gremi de Mestres Confiters de València, premia l’excel·lència i la qualitat dels productes i l’elaboració de la pastisseria tradicional. Per al jurat, el premi el va guanyar perquè el més important és «la textura esponjosa i l’aroma característica que ha de tindre el roscó» i Notre Dame el complia a la perfecció.

Notre Dame 1969 ja va guanyar en 2021 el primer concurs organitzat pel Gremi. I, tres anys després, repetix guardó, sempre en la modalitat de roscó clàssic. La seua especialitat. «El nostre roscó té una recepta molt particular. Cuidem al detall l’elaboració de la massa, i guanyar en dos ocasions és un reconeixement al treball ben fet», afirma Gregorio.

Paz Carceller, Nuria Sebastiá i Rosario Carceller van visitar l’obrador per a seguir en directe alguns dels treballs, no sols del roscó, ara Gregorio treballa sobretot el tradicional panettone, respectant les hores d’elaboració i, la cosa que va resultar més sorprenent per a les visitants: que estiguen penjats del sostre, mitjançant ganxos, durant hores.

Mentre treballa, Gregorio comenta els seus projectes futurs: «Hi ha un certamen a Barcelona i un altre a Milà, on són molt respectuosos amb la tradició. Igual que nosaltres amb el raïm en Nit de Cap d’Any, els italians no toquen el seu panettone fins a la nit de Reis. Són molt exigents amb este producte… però els mostrarem la nostra experiència i el nostre respecte a la tradició».