La pel·lícula ‘El inicio de un sueño s’estrena aquest divendres a Catarroja
L’Ajuntament de Catarroja ha col·laborat en la producció de la pel·lícula ‘El inicio de un sueño’ que recorre la història d’un dels centres educatius més longeus del municipi, el ‘Sant Antoni de Pàdua I’. Es tracta d’un film biogràfic que compta la figura del sacerdot, Joaquín Escrivà Peiró, fundador del centre i que s’estrenarà aquest divendres 14 de gener en el TAC i als cinemes Kinépolis.
‘El inicio de un sueño’ comença amb el 50 aniversari del Sant Antoni de Pàdua I de Catarroja. Amb motiu d’aquest esdeveniment l’equip docent va dissenyar un projecte interetapa que vinculava diverses àrees del currículum en nom del coneixement i origen de la història del centre i el seu fundador. Aquest prisma rectangular que dona forma a aquesta escola, s’òmplic d’experiències i estudis que l’alumnat va anar adquirint en diversos moments de l’horari lectiu. Maquetes, murals, exposicions i periòdics digitals, entre moltes altres activitats, van fer encuriosir de l’equip docent sent aquest un detonant per a generar el que hui ja s’ha convertit en un pel·lícula inspirada en la biografia de Joaquín Escrivà Peiró.
En el film es narra la història d’aquest sacerdot, que en l’època dels setanta i en una Catarroja necessitada de col·legis per a alumnat en risc d’exclusió social, va generar un moviment altruista que va donar com a resultat la construcció de dos col·legis i una missió a Ruanda, Àfrica. La formació audiovisual d’alguns mestres i els seus treballs cinematogràfics en el passat, van contribuir a crear un grup creatiu que va necessitar nodrir-se de tertúlies i testimoniatges pròxims a Sr. Joaquín, per a generar un guió.
La producció de l’equip directiu d’Infantil i Primària i el suport incondicional del titular del col·legi van ser vitals per a exportar la idea de futura pel·lícula a aquelles persones i institucions que pogueren ajudar econòmicament. Així doncs, l’Ajuntament de Catarroja, la MICE i el EMOVE, es van convertir en mecenes d’aquest projecte en el qual van creure des del primer moment. Un film participatiu, ja que més de quatre-centes persones de Catarroja han participat en aquesta producció audiovisual.
Una pel·lícula d’un col·legi que s’ha convertit en la pel·lícula d’un poble. Exalumnes, alumnat, docents, veïnat, empreses de la zona i de la comarca van tindre la seua participació artística en el guió generat, el seu argument i el rodatge.
En el relat de la pel·lícula dirigida per Miguel Ángel Escamilla, Leyre Jimenez i Alex Estarlich, els protagonistes, s’encarreguen de donar vida a una dona necessitada d’una eixida a la seua drogodependència i un guia que l’ajuda mitjançant la lectura d’un llibre transformat en vivències de sacerdot.