La Universitat de València gradua als alumnes d’Unisocietat
La degana de les universitats valencianes celebrà ahir l’acte solemne de Graduació dels estudiants del programa Unisocietat (Universitat+Societat) després de que la pandèmia de la COVID-19 els paralitzara els darrers cursos acadèmics.
Una graduació modèlica que divendres tingué lloc en el magnífic claustre de La Nau i que congregà més de dos-cents graduats, les seues famílies i els seus amics, els alcaldes i les alcaldesses o regidors i regidores de les distintes seus on s’imparteix des de fa dotze anys el progama de formació continua dissenyat ad hoc per als nostres majors.
Els estudiants, provinents d’Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, L’Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja reberen el diploma d’estudis acreditatiu de mans d’Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de l’Estudi General, el regidor de cada població i el cap d’iniciativa de cada seu.
L‘emotiva graduació fou presidida per la degana esmentada, Mª Dolores Pitarch, delegada de la rectora per a Unisocietat, i Paco Alós, en representació de Caixa Popular com a entitat col·laboradora conjuntament amb la Diputació de València, els quals –després dels seus elogiosos parlaments- donaren la paraula a Gora Zaragozá, en nom dels caps d’iniciativa, i a un alumne de cada seu per, a continuació, iniciar-se la graduació pròpiament dita a casascun dels estudiants que, provistos de la seua orla, recolliren els certificats corresponents a la finalització d’estudis.
Va cloure l’acte l’emotiu discurs d’Ester Alba i, tot seguit, la Coral de La Nau Gran interpretant el ‘Gaudeamus igitur’; cloenda que donà pas a un distés vi d’honor per als congregats.
Unimajors és un programa acadèmic pioner que pretén apropar la Universitat de València als pobles i ciutats de la província, en paral·lel al de La Nau Gran, que s’imparteix en seu universitària. En aquest sentit, la implicació dels distintos consistoris és fonamental per a fer arribar la docència i la investigació realitzades en la UVEG a la ciutadania, particularment als nostres majors: allò que s’anomena transferència del coneixement a la societat.
Les distintes seus esmentades, a més d’Ontinyent i Gandia, estan a hores d’ara programant el curs acadèmic vinent, el qual consta de 4 mòduls (o matèries) de 24 hores cadascun, més a banda una sèrie de conferències, excursions, exposicions…a càrrec d’alguns dels millors especialistes de la institució. Cursos assequibles per a tothom, que ronden els 200 euros, i on poden matricular-se els interessats des de juliol fins a setembre.