‘L’hora fosca’ tanca temporada analitzant la ciència forense amb els experts

À Punt mostra testimonis d’especialistes que han participat en els capítols d’esta quarta temporada

 

À Punt ofereix este dimarts a les 22:45 h l’últim capítol de la quarta temporada de L’hora fosca, que està dedicat a l’anàlisi i la reflexió sobre la ciència forense de la mà de diferents experts que han participat en els capítols d’esta temporada.

El programa explora amb l’ajuda d’especialistes de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, metges forenses, criminòlegs i periodistes les tècniques més avançades en investigació criminal. Descobreix aspectes clau com l’anàlisi d’empremtes dactilars, l’ús d’eines comparatives i els sistemes d’identificació de sospitosos compartits a escala internacional per la Interpol.

L’hora fosca s’endinsa en les complexes anàlisis de balística realitzades als laboratoris policials, que permeten identificar traces úniques en els projectils i armes que s’utilitzen en els crims. També explora les tècniques de peritatge emprades en casos d’incendi o deflagració amb l’objectiu de localitzar punts d’inici del foc i detectar possibles accelerants.

La identificació per ADN és un altre dels punts centrals de la ciència forense. Per este motiu, este episodi analitza els avanços tecnològics que han revolucionat la resolució de casos i la implementació de sistemes internacionals de dades compartides. A més, aprofundeix en el peritatge tecnològic, que inclou l’anàlisi d’equips informàtics i correus electrònics, i l’ús de geolocalització per a determinar la ubicació de sospitosos.

Al llarg d’este últim programa de la temporada, L’hora fosca ensenya com es prepara un interrogatori exhaustiu a un sospitós, i com s’elaboren perfils psicològics detallats de víctimes i autors potencials gràcies al treball d’experts de la Unitat de Conducta.

Finalment, es farà la reconstrucció d’una escena del crim, on cada detall pot ser clau per a desxifrar el modus operandi i desentranyar la veritat darrere de l’acte criminal.