L’Orfeó Polifònic d’Alaquàs celebra el seu 50 aniversari
El Castell d’Alaquàs va acollir el passat dissabte 12 de novembre l’acte central de la celebració del 50 aniversari de l’Orfeó Polifònic d’Alaquàs que enguany celebra l’entitat. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el director de l’Orfeó, Cayetano Taberner Andrés van estar presents en l’acte per tal d’homenatjar a totes les persones que han fet possible aquesta trajectòria.
En l’acte es va deixar patent el treball de tots els seus membres i la gran implicació del col·lectiu en les diferents activitats del poble. Després de les intervencions, el públic va gaudir d’una projecció audiovisual en la que es reflecteix el treball realitzat i a continuació va tindre lloc el concert.
50 anys d’història
L’Orfeó Polifònic d’Alaquàs fou fundat el 1966 per l’actual director, Cayetano Taberner Andrés, animat per un grup de joves d’Alaquàs, entusiastes de la música coral i il·lusionats amb la formació polifònica. A tots unia un immillorable objectiu: associar-se en convivència sana, interpretant tots un mateix i únic llenguatge, el cant, i buscant cultivar i incrementar la sensibilitat musical.
La presentació oficial es va materialitzar el 1967 i des de llavors, l’Orfeó inicia una intensa activitat desimbolta entre concerts, oficis religiosos, festivals, concursos i altres esdeveniments culturals realitzats per poblacions de la Comunitat Valenciana i ciutats d’Espanya i de l’estranger. Des d’aquell estiu es van succeir les participacions en certàmens, com ara Sagunt, Torrevieja, Guipúzcua, Rojales … on van ser guardonats en diverses ocasions. També van ser nombroses les actuacions conjuntes amb la Banda de Música d’Alaquàs, la Unió Musical de Llíria, l’Orquestra Clàssica de València i altres agrupacions instrumentals. Alguns compositors han escrit obres per al nostre Orfeó, les quals han sigut estrenades i interpretades en diferents ocasions.
Mereixen una menció especial les invitacions oferides per a actuar a Viena, Àustria, en els concerts internacionals de Nadal, on participaven dos orfeons de cada país i d’altres continents. També van ser invitats als concerts de Nadal, a París, França, i van actuar en la sala d’actes de la UNESCO, junt amb altres agrupacions corals de distints països.
L’Orfeó compta amb un ampli repertori d’obres, superior a quatre-centes. Una llista molt variada que combina peces amb la música popular folklòrica, principalment havaneres i obres valencianes