Mazón: “Posem en marxa el Bo Recuperem Turisme amb una inversió de 5,1 milions d’euros per a residents dels municipis afectats”
Assenyala que es tracta d’un bo de 300 euros que podran utilitzar 17.000 beneficiaris i disfrutar-lo més de 34.000 persones durant 2025 en hotels, càmpings i altres locals adherits a la llista d’empreses turístiques
Explica que esta iniciativa forma part de l’Estratègia Turisme Recuperem dotada amb una inversió total de 36,1 milions d’euros “per a impulsar la reconstrucció del sector en les zones damnificades”
Ressalta la inversió de 21 milions d’euros per a eficiència energètica en establiments turístics i 10 milions d’euros per a un pla de sostenibilitat cofinançat amb la Diputació de València
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la posada en marxa del ‘Bo Recuperem Turisme’ destinat a les persones residents en els municipis afectats per les riuades.
Així, el cap del Consell ha explicat que esta línia “disposa d’un pressupost de 5,1 milions d’euros per a 17.000 bons” del qual podran beneficiar-se més de 34.000 persones de les localitats damnificades per les riuades. “Es tracta d’un bo de 300 euros que podrà ser utilitzat durant 2025 en hotels, càmpings i altres establiments adherits a la llista d’empreses turístiques de la Comunitat Valenciana”, ha apuntat.
Cal deslligar que esta línia seguix el camí marcat pel Bo Viatge que en 2024 “ha obtingut uns resultats extraordinaris” amb 120.000 persones beneficiàries i 125.000 pernoctacions, que representen un 60 % més que en 2023.
Així ho ha avançat el president durant la seua participació en l’acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, en el qual s’ha presentat la nova estratègia de promoció turística del Consell amb el lema ‘Actitud Mediterrània’.
Mazón ha assenyalat la importància de la indústria turística com a “autèntic motor econòmic” per la qual cosa ha incidit en l’objectiu prioritari de donar suport al sector del turisme, hoteler, hostaler i establiments especialitzats dels municipis damnificats.
D’esta manera, “hem activat l’Estratègia Turisme Recuperem València dirigida a este sector dotat amb més de 36,1 milions d’euros” amb l’objectiu que puguen continuar amb la seua activitat i continuar donant ocupació i oportunitats.
A més d’este Bo Recuperem Turisme, cal afegir 21 milions d’euros per a ajudes d’eficiència energètica “amb la finalitat de cobrir necessitats urgents dels establiments turístics situats en esta zona, simplificant al màxim el procés de concessió perquè les ajudes arriben com més prompte millor de manera eficaç i eficient”.
Així mateix, el màxim representant de l’executiu valencià ha valorat el “nou pla de sostenibilitat turística, en col·laboració amb la Diputació de València, dirigit als ajuntaments per a reforçar la seua oferta”. Esta mesura compta amb un pressupost de 10 milions d’euros, cofinançats entre la Generalitat i l’entitat provincial.
Compromís del Consell amb el turisme
El cap del Consell ha reiterat en Fitur que el sector té un aliat en la Generalitat “dotant-lo de seguretat i defenent els seus interessos perquè continue creixent i aportant riquesa” al mateix temps que ha apel·lat a “l’esforç col·lectiu entre empreses i institucions que ha consolidat la Comunitat Valenciana com una de les principals potències del Mediterrani”.
Així, ha destacat les xifres rècord de turistes i gastos aconseguits en 2024 d’una indústria que genera el 16 % del PIB, dona ocupació a més de 300.000 persones, factura més de 20.000 milions i “exercix un efecte d’arrossegament vital sobre altres sectors com el comercial, la mobilitat, la distribució i l’alimentació”.
Al respecte, Mazón ha assegurat “estar profundament orgullós de la fortalesa d’un sector que forma part del nostre ADN econòmic i que està vivint un moment històric”. De fet, entre gener i novembre de 2024, la Comunitat Valenciana ha aconseguit un rècord absolut en arribada de turistes estrangers, amb més d’11 milions de visitants procedents de tot el món i un impacte econòmic de més de 14.300 milions d’euros, un 22,7 % més que en 2023.
No obstant això, el cap del Consell ha incidit a “continuar impulsant la promoció internacional tant en els mercats consolidats com els emergents en zones com Amèrica del Nord o Àsia, així com reforçar la desestacionalització de la nostra oferta i impulsar la sostenibilitat per a garantir la viabilitat i competitivitat futura del sector”. Així, ha fet referència al fet que la Comunitat Valenciana es presenta en Fitur com la primera regió certificada per AENOR com turísticament sostenible.
Fitur: superació, força i resiliència
El màxim representant de l’executiu valencià ha destacat que en esta edició de Fitur la Comunitat Valenciana ha mostrat una imatge d’unitat basada en la fortalesa de la nostra Actitud Mediterrània “perquè volem que qui ens visite conega la nostra manera de viure i de disfrutar de la riquesa d’un territori que ens fa únics en el món”.
En este sentit, ha manifestat que la manera de viure de la Comunitat Valenciana es caracteritza per “l’optimisme, l’alegria i l’hospitalitat, però també per una gran fortalesa i sentiment d’unió per a alçar-nos més forts”.
D’esta manera, Mazón ha assegurat que en Fitur “llancem un missatge de superació, de força mediterrània i de resiliència” perquè “la nostra llum és tan forta que res la pot apagar”.
El cap del Consell ha indicat que al llarg de totes les edicions de Fitur “hem comprovat el creixement que ha experimentat el nostre sector que s’ha aconseguit treballant conjuntament amb els seus professionals, operadors i empresaris”.
De fet, Mazón ha destacat que en l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2025 “han participat més empreses que mai, la qual cosa demostra la riquesa de la nostra oferta”. Així, esta edició compta amb 317 firmes i 300 coexpositors, i es faran 264 presentacions turístiques dutes a terme pels diferents municipis i marques turístiques de la Comunitat Valenciana, un 86% més que en l’edició anterior.
Al respecte, el president ha remarcat que “hem volgut que els nostres municipis siguen els protagonistes per a la qual cosa hem posat a la seua disposició més recursos que mai perquè tots puguen tindre visibilitat i promocionar-se durant estes jornades.
Així mateix, s’han habilitat sales de presentacions, catàlegs virtuals i espais de showcooking perquè presenten en viu la seua oferta gastronòmica. I les set marques turístiques de la Comunitat Valenciana: Costa Blanca, Castelló Mediterrani, València Turisme, Visit València, Elx, Alacant i Benidorm, disposen d’un espai propi que dona recer a totes les localitats.