L’ordenança de convivència de Moncada inclourà la regulació de les normes de conducta en el futbol base

La regidoria de Participació de l’Ajuntament de Moncada continua amb les consultes i el treball de camp per a la redacció de l’Ordenança de Convivència, que marcarà les pautes de civisme per a la vida en comú dels veïns i veïnes de la ciutat.

L’equip tècnic que s’encarrega del procés ha contactat amb serveis socials, públics i privats, serveis de mediació i representants esportius de Moncada. En este últim cas, s’ha comptat amb la col·laboració de Juan Carlos Alejo, entrenador de llarga experiència en equips de futbol de diferents categories. La principal conclusió extreta és que l’àmbit del futbol base recull el major nombre de conflictes de convivència, generades habitualment per les famílies dels xiquets, per la qual cosa es pretén incloure en la nova ordenança municipal normes de conducta en l’àmbit futbolístic. Amb aquesta iniciativa es buscarà generar relacions de respecte cap els rivals, cap a l’àrbitre i l’entrenador, amb la finalitat de moderar l’actitud i el llenguatge de l’afició, en un àmbit i unes edats en què ha de prevaler la vessant lúdica i formativa sobre la competitiva.

Les ordenances atorgaran autoritat a les recomanacions d’entrenadors i delegats de camp, fins al punt de poder expulsar a espectadors poc cívics i imposar-los sancions econòmiques o educatives.
En els últims temps s’estan assajant en tot el món accions contra la violència en el futbol, com les targetes blaves dirigides al públic mal educat, o com el “tercer temps”, una tradició del rugbi en la qual després dels partits els dos equips s’ajunten per compartir un refrigeri, rebaixar les tensions aparegudes en la confrontació i generar camaraderia.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *