Montcada opta als premis de bon govern

Moncada participarà en la primera edició dels premis al bon govern organitzada per la Federació de Municipis i Províncies (FVMP) amb el seu projecte de participació ciutadana. El certamen té com a objectiu reconéixer les actuacions en matèria de gestió pública desenvolupades pels ajuntaments per a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes en diferents aspectes.

Entre les activitats desenvolupades per l’Ajuntament per facilitar la implicació de veïns i veïnes en la política municipal es troben la creació d’un espai web, la formació i gestió d’una comissió de seguiment de les activitats de participació així com la publicació d’un mapa de propostes i d’un llibre que les recull i analitza la seua situació. Els diferents suggeriments són fruit dels tallers de participació organitzats individualment per a alguns col·lectius poblacionals com, per exemple, joves i majors, així com per a diverses associacions del municipi.

Cal destacar també la bona acollida que ha tingut l’aplicació mòbil Incidencias Moncada, a través de la qual els veïns i veïnes poden informar a l’Ajuntament dels danys i desperfectes que ells mateixos han detectat al municipi. Durant l’any 2017 es varen transmetre 2161 missatges amb este sistema, el 90 per cent dels quals han sigut validats. El 10 per cent restant s’ha descartat o bé perquè el fet del qual s’informava estava duplicat, o bé perquè existia una inconcreció en l’explicació del problema.

La FVMP atorgarà un màxim de 9 premis dividits en diferents categories, entre les quals es troba la de transparència i foment de la participació. També s’inclouen les tipologies de sostenibilitat, salut pública, igualtat, cultura, desenvolupament rural, gestió de projectes i divulgació i protecció de drets i llibertats. Cada municipi podrà presentar fins a 3 actuacions que desenvolupen polítiques de qualsevol d’eixos àmbits.

Un grup format pels secretaris i presidents de les diferents comissions de la Federació s’encarregarà d’elegir als guanyadors, els quals rebran com a premi una obra creada per un artista valencià.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *