Aldaia mostra el MUPA i la ‘Ruta dels Palmiters’ en l’Oficina de Turisme de la Diputació de València

El Museu del Palmito d’Aldaia (MUPA) i el projecte «Ruta dels Palmiters d’Aldaia» es mostra aquesta setmana en l’Oficina de Promoció de Turisme de la Diputació de València, ubicada en la intersecció dels carrers Les Barques i Poeta Querol de València. Es tracta d’un programa de promoció del turisme i dels valors patrimonials locals encetat per l’organisme provincial que permet als ajuntaments exposar elements singulars del seu municipi. Així, del 10 al 13 de maig, els visitants podran apreciar el patrimoni cultural d’Aldaia de l’artesania palmitera. En aquesta ocasió Aldaia comparteix amb Alcàsser l’espai de l’oficina provincial.

L’Ajuntament ofereix als visitants fullets sobre el MUPA i «Ruta dels Palmiters d’Aldaia» és un projecte turístic, cultural i econòmic que té com a objectiu atraure visitants a la població posant en valor i visualitzant l’artesania del palmito valencià. La Ruta inclou una relació de 28 palmiters artesans d’Aldaia i d’altres municipis de l’Horta. Així mateix, en una vitrina de l’oficina s’exhibeixen 16 palmitos singulars fruit de la col·laboració del Gremi de Mestres Palmiters de València i d’Abanicos Blay Villa d’Aldaia, que han deixar palmitos per a l’ocasió.

Juntament amb açò, una pantalla externa situada al carrer de Les Barques mostra en un book fotogràfic diversos elements del patrimoni històric més singulars d’Aldaia, entre els quals figuren la Cisterna del segle XVII, la figura romana del Bacus d’Aldaia, el Cant de la Carxofa, la Baixa del Crist, declarada Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. Igualment es poden veure fotos de l’Ésglésia de l’Anunciació, les Cases Coladors, del Bollo i del Tio Carmelo, així com edificis més moderns com el TAMA i el Centre Matilde Salvador i la Ruta de les Escultures d’Aldaia, de la qual cal destacar l’espectacular escultura «Mare Terra»  en homenatge al Protocol de Kioto.

En el mostrador s’exposen igualment una fotografia de la Baixà del Crist, d’Estudis Villena, i diversos llibres d’història local d’Aldaia i obres recopilatòries dels Premis Cristòfor Aguado Medina de Literatura Infantil i Juvenil que enguany compleix 30 anys.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *