Totes amb Burjassot proposa millorar l’accesibilitat dels edificis municipals

La plataforma municipalista i ciutadana Totes amb Burjassot ha registrat una moció perquè es debata en el ple una proposta per a millorar l’accessibilitat dels edificis municipals. Si bé reconeixen que les edificacions més modernes, com les instal·lacions de la Policia Local o la pròpia Casa de Cultura, tenen una accessibilitat acceptable, des de Totes amb Burjassot asseguren que les persones amb mobilitat reduïda o d’avançada edat tenen dificultats per a accedir a alguns dels edificis municipals, especialment els més antics, com la pròpia casa consistorial o l’Escola d’Adults.

Segons el parer de Totes amb Burjassot, les administracions públiques tenen el deure millorar, facilitar i assegurar un accés òptim a aquells edificis destinats a oferir un servei públic a la ciutadania, siguen o no de titularitat municipal. No obstant açò, ja siga per l’antiguitat dels mateixos o per desperfectes, hi ha edificis els accessos dels quals presenten obstacles per a certes persones. Posen d’exemple el mateix edifici de l’Ajuntament, l’entrada principal del qual, concretament les portes interiors, deuen obrir-se espentant o tirant, i resulten massa pesades per a gent gran o amb algun tipus de mobilitat reduïda, tenint moltes vegades el propi personal de l’Ajuntament, o fins i tot la resta de persones que acudeixen allí, que ajudar a aquesta gent a entrar o a eixir.

És per açò que en la seua moció proposen, en primer lloc, que canvien les portes de la casa consistorial per unes altres que eliminen aquests obstacles, com per exemple, unes portes automàtiques, doncs és probablement l’edifici més visitat, atenent tots els dies entre 50 i 100 persones. Seguidament, demanen que es realitze una revisió o estudi de la resta d’edificis municipals o que realitzen un servei públic per a detectar possibles dificultats en l’accés. Finalment, insten a l’equip de govern al fet que revise si existeixen subvencions estatals, autonòmiques o provincials destinades a aquest efecte per a evitar càrregues no previstes al pressupost municipal.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *