Manises organitza la seua Setmana del Major

La Regidoria del Major de l’Ajuntament de Manises ha organitzat per a l’última setmana del mes d’octubre una sèrie d’activitats que aglutinaran sis dies en la Setmana Cultural i d’Oci per a Majors 2016. Gimnàstica, tallers, cine, lectura, teatre i risoteràpia seran algunes de les propostes amb que gaudir d’una setmana festiva entre els integrants de les llars de jubilats de la ciutat. Les inscripcions per a participar en les eixides i algunes de les propostes previstes han de realitzar-se en el departament de Serveis Socials des del 10 al 20 d’octubre.

La Setmana Cultural i d’Oci per a Majors s’iniciarà el dilluns 24 d’octubre a les 17:30 hores amb la inauguració de la exposició de tallers de manualitats i pintura a l’oli de curs 2015/16. La mostra s’ubicarà a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura. Al mateix temps, però en el Claustre, es donarà una conferència sobre plantes medicinals i una exposició de les mateixes. Als assistents s’obsequiarà amb un refresc. A les 18:00 hores a l’Auditori Germanies es projectarà la pel·lícula «El abuelo saltó por la ventana».

L’endemà, dimarts 25 d’octubre, a les 10 del matí hi haurà al Pabelló d’Esports Luis Vilar  una activitat de gimnàstica de manteniment i ioga, seguida d’un esmorzar per a tots els participants. Eixe dia per la vesprada, a les 17:00 hores, serà el torn del racó de lectura al club municipal de convivència El Carmen.

El dimecres a les 9:30 hores del matí des de la parada de metro Rosas s’iniciarà una excursió per a visitar de forma guiada l’església de San Nicolás coneguda com la «Capilla Sixtina valenciana». Per la vesprada, a les 17:30 hores a l’Auditori Germanies el grup de teatre Línea Contínua  representarà l’obra «Cachivache».

El dijous serà el torn de fer una ruta de senderisme dirigida especialment als alumnes dels tallers de gimnàstica i ioga que eixirà a les 9:30 hores de la Plaça Rafael Atard. A les 17 hores al club de convivència de 9 d’octubre els majors gaudiran d’un altre taller de risoteràpia, i a les 18:30 el mateix taller s’impartirà al  club de convivència El Carmen. El mateix dia a les 19:00 hores s’organitzarà «Ven al baile», un concurs de balls de saló que comptarà amb un premi per a la millor parella de ball. Se celebrarà al club de convivència municipal 9 d’octubre encara que tindran representats de tots els clubs municipals de Manises.

El racó de lectura tindrà una nova lectura col·lectiva divendres 28 a les 11:30 hores realitzada per voluntaris al club de convivència «San Francisco» i per la vesprada a partir de les 17 hores a la plaça Rafael Atard tindrà lloc un berenar per a tots els socis dels clubs de convivència municipals de Manises amb una truita gegant seguit de ball amb orquestra i animació.

El màxim responsable de la Regidoria de Majors de l’Ajuntament de Manises, Carles López i Reyes, ha volgut destacar els canvis realitzats en aquesta festa anual dels nostres majors «on anem a tractar de gaudir amb ells amb noves idees i amb una programació molt variada i més enfocada cap a la cultura».

Normalment la Setmana del Major se celebrava al mes de maig, per la qual cosa solia coincidir amb les campanyes electorals l’any que hi havia eleccions. Els partits que composen l’actual equip de govern han qüestionat i criticat que que s’utilitzara aquesta setmana per fer campanya electoral i per eixe motiu s’ha decidit enguany per primera volta i durant tot el temps de mandat que aquesta setmana no es programe al mes de maig. A partir d’ara, aquesta setmana d’activitats se celebrarà al mes de juny, coincidint amb una data més propera a la finalització del curs.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *