Manises tindrà una nova oficina de Turisme situada en l’antiga estació de tren

L’Ajuntament de Manises aconsegueix la cessió de l’edifici de l’antiga estació ferroviària, ubicada davant de la parada de metro de Manises, amb la finalitat de destinar-lo a la nova oficina «Tourist Info Manises».

Aquest matí s’ha signat l’acord en una reunió a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, on han estat presents, d’una banda, l’alcalde de Manises, Jesús Borràs, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament, Javier Mansilla; i d’altra, la consellera d’Habitatge, Mª José Salvador, el subsecretari de la Conselleria d’Habitatge, Francesc de Borja Signes, i el director gerent de FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana), Andrés Sánchez. Una concessió que tindrà la condició principal que l’Ajuntament de Manises es faça càrrec de les obres de rehabilitació i condicionament de l’edifici.

«La nova oficina de Turisme, ubicada actualment en l’edifici El Arte, s’allotjarà en la planta baixa de l’estació, al costat de la parada de metro de Manises, amb l’objectiu d’intentar fomentar el turisme al municipi, perquè aquesta localització permetrà disposar de més espai i donar-li més visibilitat a la nova oficina», segons ha explicat el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla. A més a més, s’ha contemplat com a possibilitat, la instal·lació d’una sala multifuncional destinada a proporcionar diferents serveis a la ciutadania de Manises en la planta de dalt de l’edifici.

L’estació té un gran valor històric-social, artístic, arquitectònic i territorial. En l’actualitat no tenia cap utilitat, ja que a 2005 va perdre el seu ús després del tancament de la línia de rodalies de València-Ribarroja. Fins ara, només havia servit de seu per a l’oficina tècnica de direcció de les obres de la línia 5 del metro de València.

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs, s’ha mostrat «satisfet d’haver aplegat a un acord amb Conselleria per poder gaudir d’un edifici que forma part de la història de Manises, rehabilitar-lo i donar-li ús a un espai que ara mateix no té cap utilitat per a la ciutat, amb el fi de destinar-lo a serveis municipals que repercutiran en benefici de tots els habitants del terme municipal, així com dels turistes que s’apropen a Manises».

L’immoble té una superfície construïda de 305 m², es tracta d’un edifici rectangular de dues plantes i conformat amb obra de fàbrica de rajola i mamposteria, així com façana lluïda. La decoració ceràmica data de 1974 amb revestiments de taulelleria manisera en diferents punts. A més, també existeix un sòcol que recorre exteriorment tot l’edifici amb murals ceràmics que fan referència al ferrocarril.

La planta baixa allotjava un ampli vestíbul on es trobava la sala d’espera, les taquilles, magatzem i gabinet de circulació. Mentre la planta superior estava destinada a l’habitatge dels ferroviaris que treballaven en l’estació. L’espai de l’andana s’ha mantingut i forma part d’una plaça que ocupa també part de la zona que estava destinada a les vies. L’origen d’aquest edifici històric es remunta a la inauguració del tram de València-Manises en 1889, dins de la línia de ferrocarril de València-Llíria.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *