El Puig, Puçol i Alaquàs estan en festes

El divendres 26 d’agost van començar oficialment les Festes Majors d’Alaquàs. El tradicional Pregó, precedit del Correfoc, va inaugurar la programació festiva que no finalitzarà fins al 17 de setembre.
L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va donar la benvinguda a les festes al costat dels col·lectius festers i els xiquets i xiquetes del municipi, que aquest any han estat els protagonistes del Pregó. Els més menuts van donar la seua particular visió de les festes i van transmetre la seua il·lusió a la resta de veïns. Els Clavaris de Sant Miquel, els Majorals de la Mare de Déu de l’Olivar, els Clavaris del Crist de la Bona Mort, la Confraria de la Santíssima Creu i els Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs també es van dirigir al públic per expressar les seues ganes de viure les festes i convidar a tots a participar en elles.
A l’inici de l’acte es va projectar un vídeo que va aconseguir emocionar als allí presents. En ell, molts alaquasers es mostraven alegres i il·lusionats pels costums festius de la població i animaven a tots a gaudir de les seues festes.

Per altra banda, l‘arribada del mes de setembre significa per als veïns del Puig de Santa Maria la celebració de les festes d’homenatge a la seva patrona i la del regne de València, la Mare de Deu del Puig. Uns anhelats dies de celebració que s’allarguen durant dues setmanes.

«Per dissenyar el programa hem buscat posar en valor les tradicions i allò que representa la identitat pròpia, fomentar el retrobament dels nostres veïns i atendre els gustos dels diferents col·lectius», ha assegurat la regidora de Festes, Maite Sánchez Guzman.

Dues setmanes intenses d’homenatge i diversió

«L’agenda festiva és també resultat d’haver escoltat les propostes que, des de l’any passat, ens han anat formulant a peu de carrer», ha afegit la regidora. En aquest sentit, s’ha canviat el pregó al primer dia de festes i s’acompanyarà d’una espectacular exhibició de malabaristes i contorsionistes i una exposició de fotografies de la «Nostra Horta», protagonitzada pels mateixos veïns i veïnes. També es col·locaran taules durant les actuacions de les orquestres i la cavalcada humorística es realitzarà el divendres i no un dia d’entre setmana, que eren les dues peticions veïnals.

A més dels actes nous, es realitzaran les cites fixes i multitudinàries com el sopar solidari acompanyada amenitzada pel cant d’estil -els fons recaptats aniran a Càritas i Creu Roja- la gran nit de les paelles, les traques -atraviesan diversos carrers i els aficionats corren davant d’elles-, la cavalcada humorística on disfresses, carrosses i diversió recorren els carrers de l’històric municipi valencià. A nivell religiós, l’ofrena de flors en honor a la Mare de Déu del Puig omplirà de color i fe els carrers del municipi. També les processons ocupen un lloc important, igual que les solemnes misses cantades per la coral local «Julio Ribelles».

Un dia sencer es dedicarà als més petits, amb fira infantil, berenar d’orxata i fartons i l’obra de teatre «La festa del rei».

L’esport ocupa un lloc important en la programació de festes i, en aquest sentit, el Puig de Santa Maria acollirà la gran final de la XI Trofeu Diputació de València de Frontó Valencià en el qual participen les primeres figures de la pilota i el IX Open d’ frontenis Vila del Puig. També hi haurà Volta a Peu, que enguany serà especial perquè celebra el seu 25 aniversari i el Dia de la Bici.

Les orquestres La Tribu, Mite, «El Llimo», l’espectacle «La Volta al Món en 80 dies» i l’actuació d’Eugeni Alemany, Jesús Manzano i Miquel Moraga protagonitzaran les nits de festes.

Puçol en la vesprada del dilluns 29 d’agost, la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol, va ser traslladada des de la seua seu habitual, en l’església dels Sants Joans, a la parròquia de Santa Marta, situada en la part oest del nucli urbà. El desplaçament, que va ser acompanyat per una gran quantitat de veïns, simbolitza la unió d’ambdós parròquies en la celebració d’una única festa: la de tot el poble de Puçol.
L’acte va començar a les 19.30 hores, amb el volteig general de campanes en els Sants Joans, on es van concentrar multitud de veïns per a acompanyar el recorregut del anda amb la imatge de la patrona de Puçol a través dels carrers del nucli antic, el Caminàs, el carrer Alacant i l’avinguda València, fins a arribar a la parròquia de Santa Marta.
Una vegada en la segona parròquia de Puçol, els dos sacerdots, Vicente Gozálvez i Ismael Ortiz, es van dirigir als veïns que omplien el recinte, insistint en el caràcter de celebració compartida per tot un poble que tenen les festes populars i patronals de setembre.
La imatge torna el dimarts 30 d’agost a la parròquia dels Sants Joans, novament a coll dels veïns de la població, després d’haver participat en una missa en Santa Marta.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *