Lliurats els X Premis Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere

paiporta semana dona

L’Auditori Municipal de Paiporta va acollir aquest divendres l’acte oficial de lliurament dels Premis Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere. L’acte va comptar amb la presència d’algunes de les persones guardonades, així com de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, la regidora d’Igualtat, Maribel Albalat, el diputat de Cultura, Xavi Rius, i altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal.
El Premi Carolina Planells es va establir ara fa 10 anys en homenatge a una víctima paiportina de la violència masclista. Des d’aleshores, centenars de persones han participat en un certamen literari que compta amb participants d’arreu d’Espanya i, en algunes ocasions, de l’estranger. El guardó pretén fomentar la integració de la igualtat i contribuir a la sensibilització de la societat contra aquesta xacra macabra que esquinça la societat dia rere dia. En el certamen, es pretén que la narrativa siga l’altaveu estètic de denúncia de la violència masclista i intercanvi d’experiències pròpies o de les semblants.
Enguany, el vencedor en categoria d’adults ha sigut Ernesto Tubía, amb la peça ‘Flores sin perfume’. En categoria juvenil, es va concedir el guardó ex-aequo a Etna Miró, present en la cerimònia, i Celia Carrasco.
D’altra banda, va assistir també la guanyadora de la primera edició del guardó a la millor obra escrita en valencià, la torrentina Laura Cabedo. Aquest premi s’ha instituït en aquesta desena edició com una manera de donar suport a la creació en la nostra llengua.
Com cada any, l’Ajuntament de Paiporta ha editat les obres guanyadores i finalistes en un volum que es va repartir el mateix dia de l’entrega dels guardons, a L’Auditori Municipal. L’acte es va tancar amb l’actuació de ‘Mujeres Bolero’, que va donar un toc del Carib en femení a l’esdeveniment.
L’entrega dels premis estava inclòs en la programació dels actes de celebració del Dia de la Dona, que continuaran el próxim 27 de març amb la celebració d’un taller de teatre amb dones, també a l’Auditori Municipal. La inscripció per a l’activitat es pot formatizar a l’oficina UNICA, en el correu igualtat@paiporta.es, o bé en la web municipal www.paiporta.es

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *