Paterna, Torrent i Xirivella també volen acollir a les persones migrants de l’Aquarius

vaixell Aquarius

Paterna, Torrent i Xirivella es sumen a Paiporta i Catarroja i esperen l’arribada de les persones migrants del vaixell Aquarius.

El Primer Tinent d’Alcaldia, Juanma Ramón, s’ha reunit amb més de 20 entitats socials de Paterna per analitzar la situació amb l’arribada del vaixell Aquarius i la possible acollida per part de Paterna de persones refugiades del vaixell.
Juanma Ramón ha traslladat tota la informació disponible fins el dia de hui, recordant que la possibilitat que vinguen refugiats i refugiades a Paterna es dóna pel fet que en l’any 2015 fora aprovada per unanimitat una moció presentada en la qual es declarava Paterna Ciutat Refugi.

En concret la moció denunciava la “sangria d’éssers humans que es veuen obligats a abandonar el nord d’Àfrica i l’orient pròxim fugint de les bombes i que ens deixen imatges molt colpidores d’homes, dones i xiquets en camps de concentració o morts a la mar sense haver aconseguit arribar a la seua destinació” i proposava adherir a Paterna a la xarxa de ciutats refugi i que l’ajuntament treballara per coordinar i posar a disposició els recursos disponibles per a l’acolliment de refugiats.

El Primer Tinent d’Alcaldia s’ha posat a disposició de la Conselleria de Benestar, amb qui estan coordinant-se, i ha volgut agrair tant a la seua responsable, Mònica Oltra, com a l’alcalde de València Joan Ribó, la seua solidaritat i compromís amb les persones més desfavorides, vinguen d’on vinguen.

Juanma Ramón: “Estem assistint a un drama sense precedents al mediterrani i no podem romandre impassibles davant el patiment de tantes i tantes persones innocents que fugen de l’horror de la guerra, la intolerància o la fam”.

Xirivella

L’Ajuntament de Xirivella s’ha posat a disposició de la Generalitat i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a ajudar en l’acollida de les persones migrants del vaixell Aquarius. Així ho ha comunicat l’alcalde, Ricard Barberà, a les institucions esmentades i a diverses ONG municipals.

L’ajuda del consistori consistiria en la cessió d’espais municipals per a l’acollida i destinar recursos de la Regidoria de Benestar Social. També s’ha començat a coordinar les famílies i entitats disposades a acollidor estes persones. De fet, l’Ajuntament ha habilitat un correu electrònic per a aquelles persones o organitzacions que vulguen col·laborar de manera voluntària.

Els treballs de coordinació d’esta acció els du a terme l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà. «Necessitem una visió solidària i compromesa del món. Els que hui fugen de la guerra i la misèria podríem ser nosaltres mateixos. De fet ja ho vam ser en dècades anteriors quan alguns dels nostres fugien de la guerra civil i després de la dictadura franquista a França o altres llocs del món», ha explicat l’alcalde.
Xirivella es va sumar a la xarxa de ciutats d’acollida el setembre de 2015, en aquell cas davant la tragèdia humanitària que, encara hui, patixen milers de persones de Síria i d’altres països fronterers amb Europa.

Torrent

També l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha explicat que Torrent és una de les ciutats acollidores de la província de València i que “estem a disposició de la Generalitat per al que necessite”

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *