UNICEF reconeix a Paiporta com a municipi aliat en la difusió i protecció dels drets de la infància

Paiporta ha estat reconeguda per UNICEF–Comité Espanyol com a municipi aliat en la protecció dels drets de la infància. Així ho afirma l’organisme internacional en una carta enviada a l’atenció del Ple Municipal en què, a més, dóna «la benvinguda als seus pròxims pasos per a avançar fins a estar en condicions d’obtindre el Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància».

El reconeixement com a municipi aliat arriba després que el Ple Municipal sol·licitara formalment aquesta condició en la sessió ordinària del passat mes de gener. Com a municipi aliat, Paiporta es compromet a coordinar-se amb UNICEF per a defensar i donar a conèixer els drets de la infància i l’adolescència, especialment els dels xiquets i xiquetes paiportines. La moció presentada per la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat, va comptar amb el vot favorable de tots els partits de la corporació.

A partir d’ara, l’Ajuntament de Paiporta ha de portar a terme una sèrie d’accions que seran auditades per UNICEF per a passar de municipi aliat a Ciutat Amiga de la Infància. La primera d’elles serà avaluar amb un estudi quina és la situació global d’aquest sector de població, i elaborar un pla local d’infància i adolescència, a més de crear un consell local de la infància que done veu a les xiquetes i xiquets i potencie la seua participació en la vida pública. Aquestes i altres accions s’hauran de portar a terme abans de 2020, any en què es tornarà a obrir la convocatòria per a obtenir el segell de Ciutat Amiga de la Infància.

Quan s’aconseguisca aquest segell, tal com va explicar la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat, els pilars fonamentals de l’acció del govern en aquest sentit seran el disseny de polítiques públiques eficaces per a defensar els drets de la infància i l’adolescència, promoure la participació d’infants i adolescents, i impulsar aliances entre els diferents actors i actrius de la vida pública, com són Ajuntament, associacions, clubs esportius i entitats ciutadanes, entre d’altres, per a defensar aquests drets.

També s’hauran de garantir a xiquetes, xiquets i adolescents espais de convivència, protecció respecte de l’explotació, l’abús i la violència, proporcionar-los llocs de trobada entre iguals, espais verds no contaminats, i oferir-los participació en esdeveniments socials i culturals del poble.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *