Quart de Poblet gaudí de Sant Valentí amb cites a cegues

Quart de Poblet ha acollit una celebració molt especial de Sant Valentín, en la qual els protagonistes han sigut les persones majors i la Biblioteca Municipal Enric Valor, encarregada de preparar-los una cita a cegues amb un llibre que els parle d’amor, de les infinites maneres d’estimar. 

L’activitat s’emmarca en el projecte “Enamora’t de la Biblioteca”, desenvolupat pels i per les participants en el Taller d’Escriptura Creativa de les Aules de Persones Majors de l’Ajuntament de Quart de Poblet, en col·laboració amb la Biblioteca Municipal, amb l’objectiu de donar continuïtat a la iniciativa que es va posar en marxa l’any passat d’acostar la biblioteca a aquest col·lectiu ciutadà.

Durant cinc sessions, es va treballar en el taller el concepte d’amor, fugint d’estereotips, a través de diferents fonts bibliogràfiques triades pels usuaris i usuàries (música, literatura, cine…), fonamentalment perquè són significatives en la seua història personal/vital.
Paral·lelament, a través del Taller d’Habilitats Manuals, un altre grup de persones va realitzar més de dos-cents marcadors de pàgina amb l’amor com a temàtica.

Tot aquest treball va donar com resultat una emotiva activitat en la Biblioteca, en la qual les persones majors participants van llegir, la major parte textos de creació pròpia, van cantar, van compartir vivències i van demostrar que segueixen més que enamorades de la vida. Tots els assistents es van portar un dels marca pàgines preparats per a l’ocasió.

No va faltar el joc i el factor sorpresa, tan presents en l’amor, amb la complicitat de la Biblioteca Municipal, que va organitzar una “cita a cegues amb un llibre”. A través d’aquesta iniciativa, es van seleccionar títols i recursos variats vinculats al tema protagonista del dia, que acuradament embolicats van ser dipositats sobre una taula perquè cadascuna de les persones majors que es va sumar a aquesta activitat es portara un dels paquets i descobrira en ell una història apassionant.

“L’ amor ha sigut i és motiu constant de creació no solament de la literatura, sinó també de moltes altres manifestacions culturals. Però també és un sentiment complex, decisiu en l’existència humana, bastant recurrent en els nostres diàlegs interiors i que d’alguna manera determina la nostra vida. Amb aquesta activitat s’ha intentat unir ambdues coses donant protagonisme a les experiències personals i motivant la creació literària i el descobriment de l’estètica en el text literari”, segons expliquen des de la Regidoria de Persones Majors, que dirigeix Amparo Torner.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *