Quart i Massanassa acolliran la mostra NoDónaIgual de l’IVAJ

La mostra de les fotografies guanyadores i seleccionades en el concurs NoDónaIgual, edició 2015-16, de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), es pot visitar durant el mes de novembre a Navarrés, Massanassa, Xixona, Anna i Quart de Poblet, en l’exposició itinerant que reuneix una trentena de fotografies que recorre diverses localitats de la Comunitat Valenciana. Aquestes són oferides per l’IVAJ a centres d’informació juvenil, cases de cultura dels ajuntaments, centres educatius i de serveis socials, associacions de dones, etc.

NoDónaIgual es podrà visitar a la biblioteca municipal de Navarrés, fins al 15 de novembre. Del 7 al 13 de novembre, s’exposa a la sala Gabriel Cualladó de l’Edifici Sociocultural, situat a Massanassa .

La sala d’exposicions El Teatret de Xixona albergarà la mostra del 14 al 28 de novembre i el Palau dels Comtes de Cervelló d’Anna, del 15 al 30 de novembre. La programació durant el mes de novembre inclou la Casa de la dona de Quart de Poblet, del 17 de novembre a l’1 de desembre.

Al desembre, es realitzaran exposicions de fotografies contra la violència masclista a San Antonio de Benagéber, a Picanya i a Bocairent.

#Noemtoqueselwhatsapp 2016

Així mateix, l’IVAJ ha ampliat enguany el concurs amb dues modalitats: fotografia i vídeo, i està obert a jóvens residents a la Comunitat Valenciana amb edats compreses entre els 14 i els 30 anys, ambdues inclusivament. El termini de presentació finalitza el 14 de novembre, a través del web <ahref=»http: www.gvajove.es=»» ivaj=»» opencms=»» va=»» index.html»=»» target=»_blank»>www.gvajove.es

El concurs de fotografia i vídeo contra la violència de gènere Noemtoqueselwhatsapp es convoca amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre.

S’han establit dues categories en funció de l’edat dels participants: la categoria A (grupal): per a jóvens de 14 anys a 17 anys, que estan cursant Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat o cicles formatius de Formació Professional, i la categoria B (individual): de 18 anys a 30 anys.

En la categoria A de grups, els participants s’hauran de presentar en grups de 5 a 10 alumnes. Serà requisit indispensable que la sol·licitud de participació es presente avalada pel tutor o la tutora o pel professor o la professora del centre educatiu.

Les fotografies s’enviaran a través del web de l’IVAJ, <ahref=»http: www.gvajove.es=»» ivaj=»» opencms=»» va=»» index.html»=»» target=»_blank»>www.gvajove.es , adjuntant-les en el formulari. S’hi podran entregar un màxim de 3 obres, amb una relació entre aquestes, formant una sèrie o independentment. Les fotografies presentades hauran d’estar relacionades amb la promoció de la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes.

Si es desitja participar en la modalitat de vídeo, les persones o els grups que hi estiguen interessats completaran la fitxa de sol·licitud a través del web: <ahref=»http: www.gvajove.es=»» ivaj=»» opencms=»» va=»» index.html»=»» target=»_blank»>www.gvajove.es

S’enviarà un únic correu a l’adreça noviolencia_ivaj@gva.es, amb la fitxa i l’enllaç del vídeo en el web de Youtube. Aquest no pot durar més de 60 segons i es podrà gravar amb qualsevol tipus de dispositiu. Cada participant podrà presentar un màxim de dos vídeos propis, que han de ser originals i no haver sigut premiats en altres concursos.

Projectes d’activitats didàctiques de prevenció de la violència masclista

Així mateix, l’IVAJ ha seleccionat, en convocatòria pública, professionals i empreses per a l’elaboració de projectes d’activitats didàctiques de prevenció de la violència masclista per a grups d’adolescents i jóvens.

Les activitats transmetran valors de convivència, educació i respecte enfront de les actituds violentes contra les dones, i estaran basades en les fotografies i els vídeos premiats i seleccionats de l’exposició del concurs convocat per l’IVAJ per a 2016. Les activitats seran dinàmiques, participatives i estaran dirigides a grups d’adolescents i jóvens, i tindran una guia didàctica per als educadors o les educadores.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *