Segona jornada sobre violència de gènere a Xirivella

L’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, i la regidora d’Igualtat, Isabel García, han participat este passat dissabte en la segona Jornada sobre les violències masclistes que s’ha celebrat este dissabte a Xirivella. En l’acte han participat professionals de diferents àmbits d’actuació i de lluita contra este tipus de violència, com ara Alberto Ibáñez Mezquita, secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat; Mar Vicent, secretària de les Dones FSC-CCOO-PV; Herminia Royo, de l’Associació de Dones Separades i Divorciades; Cristina Ochando, tècnica secretària de la Dona de CCOO PV; Pilar Gil, de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte i Amparó Vicó, de l’Associació de Dones Juristes Themis.
A través de dos taules redones s’ha aprofundit en els detalls del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i també s’ha analitzat la situació actual en l’atenció a este tipus de violència.
La regidoria Isabel García ha destacat que “amb esta segona edició es consolida el compromís de les associacions de la Casa de la Dona i d’este Ajuntament per la lluita contra la violència de gènere, la major de les desigualtats que afecten a les dones. Amb les taules hem pogut donar veu a les víctimes d’este tipus de violència, amb el testimoni d’una de les víctimes”.
L’alcalde, Ricard Barberà, per la seua banda, ha explicat que no existeix un problema si no es visualitza. “En l’última dècada 720 dones han sigut assassinades en Espanya pels seus companys o excompanys. Unes dades esferidores que demostren la necessitat que les administracions públiques treballen decidament contra esta lacra de la societat. La informació i formació és un element clau”, ha afirmat l’alcalde

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *