Xirivella acull l’exposició de la Universitat sobre esport valencià tradicional

Des d’este migdia ja es pot visitar a Xirivella l’exposició “Esport tradicional valencià i territori”, que es podrà visitar fins el 23 de setembre a la Casa de Cultura.
En esta exposició pionera sobre la importància de l’esport tradicional valencià s’aborda especialment les modalitats de la pilota valenciana (galotxa, raspall, llargues…), des del punt de vista històric, cultural, arquitectònic, esportiu, didàctic, etc.
D’igual manera, es tracten altres esports autòctons com a part del patrimoni cultural valencià (vela llatina, corregudes de joies, tir i arrossegament), els jocs tradicionals en diferents espais valencians, en particular de l’interior valencià, així com l’atletisme popular a partir del circuit de curses populars, la Volta a peu o els clubs d’atletisme.
A la inauguració ha assistit l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner; la diputada delegada d’Esports i també regidora, Isabel García; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; la directora de l’oficina de Caixa Popular de Xirivella, Marisol Botana;

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *