Xirivella organitza la 15a edició del Gran Joc Solidari

El dissabte 26 de maig se celebrarà a Xirivella la 15a edició del Gran Joc Solidari, una activitat de sensibilització i cooperació internacional que s’organitza des de la Regidoria d’Adolescència i Joventut amb el patrocini de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Xirivella.

Recordem sempre que Xirivella és solidària”, com explica la regidora d’Adolescència i Joventut, Mónica Sánchez. “Durant les catorze edicions del Joc Solidari, Xirivella ha mostrat interés per conéixer i col·laborar amb projectes de països més desafavorits. Esta història mereix ser explicada, per açò, recentment des del Centre Jove de Xirivella s’ha creat una web exclusivament per a mostrar la trajectòria del Joc Solidari a través dels anys. Des de la regidoria d’Adolescència i Joventut seguim treballant amb la població més jove i no tan jove per a donar visibilitat a altres realitats. Enguany, hem convidat les associacions del poble a presentar un projecte de cooperació, involucrant així a més persones a participar en cooperació i solidaritat, ja que junts i juntes és la millor manera d’aconseguir un món més just i millor”, assegura la regidora.

El Joc Solidari de Xirivella va dirigit a la població infantil de 10/11 anys que s’inscriu a través dels col·legis de la localitat i que compta amb el suport d’un grup de voluntaris i voluntàries per a preparar i realitzar una gran gymkana de proves en la plaça de l’Ajuntament. Totes estes proves tenen una connexió directa amb la realitat del món i les seues diferents regions, de manera que a través de 25 proves d’habilitat, coneixement, deducció, esport… van mostrant diferents qüestions d’actualitat i coneixements sobre el món. En la mesura que els grups de xiquets i xiquetes van resolent proves van acumulant punts que es convertixen al final en una quantitat de diners que l’Ajuntament de Xirivella destinarà a tres projectes de cooperació internacional.

Per a l’alcalde, Ricard Barberà, “el Gran Joc Solidari és una iniciativa molt interessant que realitzem a Xirivella, que se centra en la sensibilització i la formació dels més i les més joves i que ens recorda que millorar el món en el qual vivim és responsabilitat de tots i totes”.

La línia d’actuació dels projectes de cooperació d’estos últims anys s’emmarca dins de l’apoderament de la dona, població refugiada i educació en la infantesa i/o adolescència. Els projectes a finançar enguany són els següents:

1) Enfortiment del teixit productiu a través d’una xarxa de dones en la regió de Sahel a Burkina Faso, projecte de Creu Roja espanyola.

2) Projectes productius relacionats amb l’agricultura ecològica en els campaments sahrauís, projecte de l’ONG d’ajuda al Sahara TALHA-Xirivella.

3) Activitats educatives amb menors amb discapacitat auditiva en comunitats de l’Índia, projecte de la fundació Vicente Ferrer.

La web creada específicament per a difondre el Gran Joc Solidari és https://xirivellajove.wixsite.com/granjocsolidari.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *