Paiporta: ‘Identifiquem el maltractador’

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta ha preparat una sèrie d’actes per a celebrar el Dia Mundial Contra la Violència Masclista, el pròxim 25 de novembre. Les activitats van encaminades a un empoderament i augment de l’autoestima de les dones, una reflexió per a continuar avançant cap a la igualtat, i una especial dedicació a l’educació de la gent jove, on està la clau del futur. Paiporta ha aprovat recentment un Pla d’Igualtat intern, de l’Ajuntament, i està en ple procés d’elaboració un pla extern, a tota la població. A més, s’ha incorporat recentment una tècnica d’Igualtat a l’àrea de Benestar Social per a reforçar totes aquestes polítiques.

El lema de la setmana d’enguany és ‘Identifiquem el maltractador’, a través del qual s’intenta donar el missatge a la població que també s’ha de posar el focus en la persona que maltracta, i no sols en la dona que rep el maltractament. D’aquesta manera, es transmet la necessitat d’identificar les persones que tenen actituds i que dirigeixen frases de menyspreu a les seues parelles i companyes.
«Detectar la violència de gènere és un assumpte de totes i tots. Hem de prestar atenció a actituds del nostre entorn i no consentir situacions que menyspreen les dones i puguen dur-les a situacions de risc. Identificar al maltractador ha de ser una responsabilitat compartida per tota la societat.», ha explicat la regidora d’Igualtat, Maribel Albalat.

Les activitats de celebració del 25N han començat aquest dijous amb un taller de múltiples sessions concertat amb dones víctimes de la violència masclista, o en greu risc de patir-la. Aquesta acció es porta a terme per primera vegada a Paiporta, i té com a objectiu ajudar a aquestes persones, que travessen moments difícils i no sempre han sentit el suport de les institucions.

A més, el pròxim dia 23 s’inaugurarà l’exposició ‘Marea de frases violetes’, de l’Associació Dones en Acció, que se situarà a la casa consistorial. Aquesta mostra es podrà visitar durant les pròximes setmanes. Al dia següent, el divendres 24, tindrà lloc a l’esplanada de l’Ajuntament l’acte central del Dia Contra la Violència Masclista, amb la participació de l’alumnat de diferents centres educatius, així com de les components del Consell de la Dona de Paiporta.
El pròxim dia 27 s’ha programat un taller gratuït d’empoderament i autoestima per a dones, per al que està oberta la inscripció fins al 23 de novembre. Aquest taller s’impartirà a les instal·lacions del CEIP Rosa Serrano i el seu objectiu és oferir ferramentes per a millorar el benestar de les dones i mostrar-los suport en la seua lluita per la igualtat amb els homes.

La part destinada a la joventut de Paiporta tindrà lloc entre els dies 13 i 20 de desembre, amb la programació del teatre-fòrum ‘Com quedem’ en sessions concertades amb l’alumnat de Tercer d’ESO i els cicles formatius dels centres paiportins. Centenars d’adolescents podran reflexionar i observar de prop situacions acceptades de la vida quotidiana que, sense adonar-se’n, els poden conduir a una situació de maltractament.
La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta convida també a tota la població a sumar-se a la manifestació del pròxim 25 de novembre, amb eixida a la Plaça del Parterre de València a partir de les 19.00 hores.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *