NOVA EXPOSICIÓ PICTÒRIA D’ENRIC RUIZ A L’IMC DE MELIANA

Després d’uns anys sense exposar les seues noves pinturesen espais públics, el pintor i catedràtic Enric Ruiz (1945) presenta una nova mostra del seu quefer en la sala d’exposicions de l’Institut Municipal de Cultura de Meliana. De fet, anit va inaugurar-se amb gran èxit la seuadarrera aposta artística, “La collita”, dedicada a complementar altres etapes creatives de l’autor de Meliana dedicades a l’horta, com ho foren la terra i l’aigua. En realitat, sengles deconstruccions d’un paisatge agrari i ramader tan secular com familiar per als habitants de l’indret.

Una nova oportunitat, al capdavall, per a gaudir d’unautèntic festival cromàtic a l’alcanç de molt pocs, així comde textures, procediments i tècniques o composicionsrealitzades en formats mitjans.

La inauguració introduïda per una deliciosa selecciómusical a cura de destacades músiques de la localitatcomptà amb la presència de l’alcaldessa, del regidor de Cultura, d’altres regidors de la corporació municipal, aixícom dels diputats Pedro Cuesta i Josep Antoni Riera (antics alcaldes de la població), de Pilar Rodríguez com a gestora cultural, a més d’un gran nombre de veïns i destacats membres de l’art i la cultura fills de Meliana.

L’exhibició artística pren cos en sengles plantes de la sala d’exposicions de l’IMC i mostra una quarantena d’obresamb el fil conductor de la collita, la darrera baula productiva i la raó de ser d’aquesta fecunda comarca. La qual es condensa en un excel·lent catàleg amb textos a cura del propi Ruiz, Jorge Hermosilla i Albert Ferrer (Universitat de València) i de Francesc Orts (UniversitatAutònoma de Barcelona), els quals s’encarreguend’explicar les bondats tant del pintor com de la temàticaobjecte de la mostra.

En realitat, caldria anar pensant potser en fer una selecciód’aquestes obres executades en els darrers lustres i poder realizar una magna exposició que es convertira en itinerantper allò de palesar el llegat artístic d’Enric Ruiz en aquestsentit, com també de difondre la seua àmplia visió de l’Horta per terres valencianes. Una qüestió moltinteressant per a reivindicar les bondats de l’indret i del per què és avui un espai protegit, a més d’un paisatge que resumeix com a pocs una idiosincràsia de quèinvevitablement– també hi participa el cap i casal, com a centre neuràlgic o epicentre del mateix des de fa tantssegles.

L’exposició romandrà oberta al públic fins el 14 de febrer, en els següents horaris: de dilluns a divendres (10-14h), de dilluns a dimecres (17-20h) i els diumenges (11-14h).