No ens callaran

La Coordinadora per la Protecció de les Moles se solidaritza amb els veïns de La Canyada als que l’ajuntament ha aplicar la llei ‘mordassa’.

Estem a un poble, Paterna, que en les últimes dècades ha oferit una defensa ferma del seu patrimoni natural. Ja semblava que se n’anaven diluint en l’oblit de lamemòria els records, no molt llunyans, de l’últim triomf de la ciutadania; fa uns mesos, este abril un grup de residents de La Canyada s’organitzaren per impedir que la malifeta d’un veí que reparant la seua tanca va seccionar una part de les arrels d’un eucaliptus centenari de 25 metres d’alçada i 120 cm de diàmetre, acabara amb la dramàtica tala d’un arbre que pel seu volum i antiģuitat hauria d’estar protegit.

La resposta de l’alcaldia i en particular del l’edila Núria Campos de nou va estar marcada per una incomprensible falta de sensibilitat ecològica, d’empatia cap a les reivindicacions de la ciutadania i d’un vergonyós autoritarisme al qual per desgràcia ens estem acostumant. Va passar per damunt de la mesa de l’arbrat a la que es deuria haver escoltat i es va donar una resposta policial absolutament desproporcionada, més tenint en compte el caràcter pacífic de les concentracions que es van dur a terme.

En el procés la policia també va identificar als manifestants, i aplicant la llei ‘mordassa’ el que en teoria no era més que un tràmit ha acabat en una multa de 600€ per a cadascun dels identificats. Ara amb esta resposta autoritària i com va passar amb «Puerto Mediterráneo» de nou el PSOE de Paterna manté un discurs incoherent i sord a la ciutadania. En el seu moment Sagredo es va oposar a la destrucció de les Moles per fer este macrocentrecomercial i en l’actualitat el defensa d’una forma incomprensible enfrontant-se als seus socis de govern i a la majoria del teixit associatiu i comercial del poble. Ara amb l’arribada d’estes desproporcionades sancions sembla que l’edila Núria Campos de nou opta per la inconsistència oblidant-se del punt 8 de l’acord al qual es va arribar al ple de l’Ajuntament de Paterna el 15 de setembre de 2015, en el qual es va acordar protegir als veïns de Paterna enfront de la Llei de Seguretat Ciutadana.

Esta llei que ha estat durament criticada per Amnisitia Internacional i Human Rights Wacth suposa un greu atemptat front a la llibertat d’expressió i una amenaça als moviments socials, ja que limita greument la seua capacitat de manifestació. Alguns dels membres de la Coordinadora per la Protecció de les Moles hem participat en les diverses concentracions i alguns hem estat afectats per les vergonyoses sancions que pensem cuinades des de l’Ajuntament.

Com a Coordinadora encara que no afecte a Les Moles i com no pot ser d’un altra manera compartim la importància de la defensa del nostre patrimoni natural i en particular de l’Eucaliptus centenari del carrer 10. D’altra banda, pensem que és fonamental fer front comú per defensar-nos de l’aplicació de la Llei Mordassa al nostre poble. Mostrar que l’únic efecte d’estes mesures es reactivar a la ciutadania i no espantar-la.

Ara per ara, un problema que semblava ja oblidat s’ha reactivat en forma de noves concentracions, notícies al diari «Levante» a «A punt»… I els col·lectius social ens hem organitzat per defensar als nostres activistes. Si volen silenciar a la ciutadania, només aconseguiran organitzar-la. En este sentit, des de la Coordinadora per la defensa de Les Moles ens solidaritzem amb estes reivindicacions i oferim la nostra ajuda per mirar de cobrir les sancions imposades.

Entre tots farem una Paterna millor.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *