Paterna és solidària. Al voltant del Centre d’Acollida de Menors

Compromís per Paterna/

Manifestar la voluntat de participar i implicar-se en totes aquelles accions que s’impulsen des del Consell de la Generalitat Valenciana per a la protecció de la infància víctima de violència”.

Este text va ser aprovat pel ple de l’Ajuntament de Paterna dins la iniciativa de “Paterna ciutat educadora” i pense que defineix a la perfecció el sentiment de la majoria de veïns i veïnes de la Canyada i Paterna. No de bades, en el que portem de legislatura hem aprovat diverses mocions destinades a acollir refugiats, afavorir els la integració social de discapacitats, recolzar mesures destinades a la protecció de dones víctimes de maltractament. En Compromís assumírem i férem nostres estos principis i per això defensem els drets dels xiquets i xiquetes a viure en un entorn que els siga el més agradable possible i facilite el seu desenvolupament com a persones. Perquè tal com aconsellen els tècnics, “aquests menors que vénen de patir una situació greu, d’estrès emocional i molt de dolor han de passar aquest xoc a ciutats mitjanes amb entorns agradables i tranquils”. I Montecanyada, com tots i totes sabem, acompleix amb estos principis.

Actualment, al sistema de protecció de menors de la Generalitat Valenciana trobem 154 xiquets i xiquetes de Paterna. D’ells, 6 són menors en acolliment preadoptiu,27 menors en acollida en família educadora, 48 en acollida en família extensa en Paterna i 69 en acolliment residencial fora de Paterna. Que fem amb tots estos xiquets i xiquetes molts d’ells fills i filles del nostre poble? Els deixem en l’estacada? Avant posem els nostres prejudicis als seus drets? Els amaguem per què no ens remenen la consciència? O ens fem càrrec d’ells com una societat adulta i solidària?

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *