Paiporta incrementa la inversió en cursos i tallers de formació i capacitació un 312 per cent des de 2015
L’Ajuntament de Paiporta ha incrementat la inversió en cursos i tallers de formació i capacitació un 312 per cent des de 2015. Així es desprén de les dades recopilades per la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç en el balanç de subvencions rebudes anualment per Labora, l’antic SERVEF.
En els últims set anys, 276 persones han assistit a alguns dels cursos per a millorar l’ocupabilitat de la població en situació d’atur. Una dada que contrasta amb el balanç de 2008 a 2014, que es va quedar en 88 persones en total.
En l’aspecte purament econòmic, la subvenció per a cursos de formació de l’any 2015 se situava en 183.145,80 euros, mentres que al 2022, la inversió de Labora en les accions formatives per a persones aturades ha sigut de 754.063,20 euros.
Per a la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Olga Sandrós, «aquesta millora exponencial respon a l’aposta del govern per invertir de forma decidida en la millora de l’ocupabilitat de les persones que busquen un treball, en dirigir els esforços allà on més es necessiten, en combatre l’atur i facilitar que totes i tots tinguem una oportunitat laboral».
Sandrós ha subratllat que «les dades espectaculars de reducció de l’atur a Paiporta, que millora els registres dels últims 15 anys i s’ha reduït un 30 por ciento des de 2015 fins al dia de hui, no són fruit de la casualitat, sinó d’un treball constant i continu per destinar recursos a allò que ajuda a millorar la vida de les persones en l’àmbit laboral».
El gran salt en les subvencions a cursos i tallers de formació es va produir en la legislatura 2015-2019, quan es va passar dels referits 183.145,80 euros als 696.164,40, amb un increment del 280 per cent. En la legislatura següent, de 2019 a l’actual 2022 (últim any amb dades), l’increment també ha sigut notable, un 8,3 per cent, fins arribar als 754.063,20 euros actuals.
Les especialitats a les quals poden optar les persones que busquen treball a Paiporta són, en l’actualitat, atenció sociosanitària, atenció a persones en situació de dependència, confecció i publicació de pàgines web, desenvolupament d’aplicacions informàtiques amb tecnologia web, activitats administratives de relació amb la clientela i operacions auxiliars en serveis administratius i generals.
«Totes elles -ha conclòs Sandrós, són especialitats amb una alta taxa d’ocupabilitat, i els tallers i cursos ocupacionals són ferramentes per a donar un impuls a les persones en situació de desocupació, a més d’actualitzar coneixements en altres especialitats i millorar les opcions de trobar un treball, el que és, al remat, el gran objectiu del govern local de Paiporta i el de la Conselleria d’Economia i també de Labora».