Picassent consolida el seu programa d’Envelliment Actiu i Saludable
El programa d’Envelliment Actiu i Saludable de l’Ajuntament de Picassent s’ha consolidat en els últims anys i recull activitats amb persones majors i persones en situació de dependència amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida, promocionant la seua autonomia i prevenint possibles situacions de vulnerabilitat associades a l’edat. L’estudi respon a la realitat demogràfica del municipi, i denota un augment considerable del nombre de persones majors, així com també de l’esperança de vida, fruit dels avanços sanitaris, socials i de l’estat del Benestar. Segons l’estadística de gener del 2016, el 15,73% de la població té més de 65 anys, un total de 3.238 persones, de les quals 1.461 són hòmens i 1.777, dones.
Per al regidor de Benestar Social i Majors, Carles Silla, este és un dels majors assoliments de la nostra societat i aleshores es convertix en un gran repte, per això, s’han de posar en marxa actuacions i programes no solament per atendre aquelles persones que presenten problemes de dependència, sinó per a previndre la vulnerabilitat associada a l’edat que permet mantindre les habilitats bàsiques de la vida diària de les persones a mesura que van complint anys. En el Pla Municipal d’Envelliment Actiu, s’enumera el conjunt de serveis que l’Ajuntament té a disposició de les persones majors, com ara:
-Ajudes municipals per al desenvolupament personal de persones de la tercera edat.
-Servei de transport per a persones amb mobilitat reduïda.
-Servei de fisioteràpia per a majors de 65 anys.
-Cursos i tallers per a les persones majors.
-Atenció a la dependència.
-Servei d’ajuda a domicili.
-Programa Menjar a Casa.
-Teleassistència domiciliària.
-Gimnàstica per a les persones majors.
-Natació adaptada.
-Parcs de gimnàstica urbans.
-Descomptes en la programació cultural.
-Arxiu de la memòria oral.
-Col·laboracions amb l’emissora municipal.
-Activitats festives anuals.
-Eliminació de barreres arquitectòniques.
-Semàfors acústics.
-I les instal·lacions del Centre de Convivència i el Centre Social.
En este sentit l’alcaldessa, Conxa Garcia, ha afirmat que des de les diferents àrees de l’Ajuntament es posen en marxa serveis, programes i intervencions amb un cost de més de 300.000 euros anuals amb l’objectiu de millorar i allargar, no solament l’esperança de vida en general, si no l’esperança de vida saludable en particular. Per a l’equip de govern és una prioritat que l’envelliment dels veïns i veïnes de Picassent siga una experiència positiva plena d’oportunitats de salut, seguretat i participació.