Picassent s’uneix a la commemoració del Dia Internacional de les Xiquetes i les Dones a les Ciències
La Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut i la Regidoria de Cultura, a través de la Biblioteca municipal, han programat tres activitats dirigides a la població més jove del municipi, per apropar-se i experimentar amb la ciència, així com reconèixer les dones com a referents dins d’este àmbit.
Des de l’any 2015, cada 11 de febrer se commemora el Dia Internacional de les Xiquetes i les Dones a la Ciència a proposta de l’Assemblea General de l’ONU. Una data amb la qual, juntament amb els treballs que es realitzen des d’un gran nombre d’institucions dia rere dia, es pretén reflexionar al voltant de la necessitat d’aconseguir una presència i un paper equilibrat i igualitari entre gèneres a este àmbit, a més de donar visibilitat a aquelles dones integrades a la comunitat científica i la tecnologia i el seu paper dintre d’ella amb l’objectiu de crear referents per a les noves generacions.
Un any més, l’Ajuntament de Picassent s’ha unit a esta commemoració amb la programació de tres activitats dirigides a la població més jove amb l’objectiu d’alinear-se i treballar per assolir els objectius marcats per l’ONU i reforçats a l’Agenda.
La primera de les activitats previstes, el taller «El laboratori de Ciències de Marie Curie» va tindre lloc a la Biblioteca Municipal. L’activitat va tindre una gran acollida i va reunir xiquetes i xiquets d’entre 5 i 10 anys que experimentaren amb els colors primaris, crearen un robot i visibilitzaren la gravetat de l’aigua, entre altres experiències.
La commemoració d’este dia continuarà el proper diumenge, 19 de febrer, a través del programa «Oci en Família», de la mà de la Regidoria d’Infància, Joventut i Adolescència, àrea des de la qual es té previst la realització de dos tallers vivencials que seran facilitats per l’equip de Raquel Galian, doctora en Ciències Químiques i Investigadora de l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València. El primer d’ells, “Creació d’Slime”, està dirigit a xiquetes i xiquets d’entre 5 i 8 anys; mentre que el segon, “Llum Química i Acció”, permetrà a xiquetes i xiquets majors de 8 anys viure la seua primera experiència com a personal científic.