La Conselleria d’Educació construirà en 2018 un nou col·legi a Picassent

La Conselleria d’Educació té prevista la pròxima construcció d’un nou col·legi a Picassent. Miquel Soler, secretari autonòmic d’Educació, ha confirmat en l’última reunió mantinguda amb l’alcaldessa, Conxa Garcia, i la regidora d’Educació, Belén Bernat, que l’inici de les obres del col·legi núm. 4 estan previstes per al primer trimestre de 2018.

L’alcaldessa de Picassent ha valorat com a molt positiva la notícia ja que “el nou col·legi, que comptarà amb dos línies d’educació infantil i primària, permetrà l’eliminació de les aules prefabricades i la recuperació d’espais comuns de qualitat en el CEIP Príncipe de España. A més, la construcció del nou col·legi resol, a curt i llarg termini, les necessitats d’escolarització en el nostre municipi”, afirma Conxa Garcia. La primera edil també ha assenyalat la  injecció de confiança que suposa “comprovar que el govern de Ximo Puig va complint els seus compromisos, tal i com es demostra en l’anunci de la construcció del nou col·legi”.

Esta infraestructura educativa no sols era una reivindicació històrica de Picassent, sinó que a més, comptava amb un projecte bàsic i d’execució encarregat per CIEGSA en l’any 2009, amb un cost de més de 300.000 €, i que en el seu dia obtingué la preceptiva llicència municipal. La Conselleria d’Educació està revisant i actualitzant el projecte d’acord a la nova normativa amb l’objectiu de procedir a la seua inmediata licitació.

Conxa Garcia ha assenyalat també que tots els terminis marcats en les diverses reunions que l’equip de govern ha mantingut amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, i amb el subdirector general d’Infraestructures, Jesús Garcia, s’han anat complint escrupolosament. Finalment, i després d’obtindre els informes adients, la Conselleria d’Educació ha comunicat a l’Ajuntament que la millor opció per a la població és la construcció d’este nou col•legi. Un fet que suposa abandonar la possibilitat d’ampliar l’actual CEIP Príncipe de España, perquè amb esta actuació no quedarien assegurades les futures necessitats d’escolarització de la població.

L’obra forma part del Mapa d’Infraestructures Escolars de la Generalitat Valenciana, el qual, fou presentat en febrer del 2016 pel president Ximo Puig i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i que contemplava la construcció de la nova escola per al segon semestre del 2018.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *