Puçol, un any de govern
La primera assemblea veïnal de Puçol, convocada el 28 de juliol en la Casa de Cultura amb motiu del balanç del primer any de govern, va insistir a animar els ciutadans a participar en les decisions polítiques. L’acte, dividit en tres parts, va incloure la projecció d’un vídeo-resum de les principals activitats dutes a terme enguany, unes paraules dels integrants de l’equip de Govern i una ronda de preguntes, queixes i propostes per part del públic assistent.
Després de la visualització del vídeo-resum, compost per fotografies de les actuacions dutes a terme este any, va començar el torn dels integrants de l’equip de Govern, que van recapitular els projectes realitzats i van comentar els que s’estan realitzant, així com els que s’espera emprendre en el futur.
“Com a responsable del Govern, estic molt orgullós de com hem funcionat enguany: a vegades no resulta fàcil pertànyer a diferents partits, però tots estem disposats a oblidar les sigles i negociar pels veïns”, va assegurar Enric Esteve, alcalde de Puçol, que va procedir a recordar els projectes més importants per al poble: firma del conveni amb SAT la Marjal en la lluita contra la sequera; arreglar i donar a conéixer les nostres infraestructures; barallar per una major subvenció de la Diputació, que enguany ha aconseguit el milió d’euros, i la seua consegüent gestió; el projecte “Xarxa Llibres”, dut a terme perquè tots els estudiants tinguen llibres de text gratuïts; més de 30 visites a empreses de Puçol per a fomentar el comerç i, així, l’ocupació… “Tot, per fer, entre tots, un poble senzillament millor”, va recalcar.
I, com fer un poble millor amb l’ajuda de tots? Ací és on entra en joc la idea del pressupost participatiu, a través del qual, q
ualsevol ciutadà major de 16 anys i empadronat a Puçol pot enviar les seues idees a la seu electrònica de l’Ajuntament, de manera que es tindran totalment en compte les exigències dels veïns, “que són els que detecten majorment les necessitats del poble, perquè les viuen al seu dia a dia”, explicava Lola Sánchez, regidora d’Ocupació i Hisenda.
Per la seua banda, Juanjo Manzaneque, regidor de Medi Ambient i Mobilitat, va parlar de futur i va manifestar el seu desig per “traslladar la política als carrers”, per a la qual cosa, l’equip de Govern té “molt que explicar, però també molt que escoltar”. Entre els projectes previstos per realitzar, el regidor va destacar la pròxima reforma del nucli antic de Puçol per a tornar a donar vida a una zona clau en el nostre poble.
Moure’s a peu o amb bicicleta pel poble és un fet essencial, tant per a la salut dels ciutadans com per a la del planeta, per la qual cosa, Manzaneque va animar els veïns a fer ús de Puçol Bici, nou servici que actualment es troba en l’Espai Voramar de la platja però que pretén ampliar-se al diversos punts del poble i va garantir, al seu torn, una imminent millora dels carrers que recorren els xiquets i adolescents en el seu camí a l’escola o a l’institut.
Per a finalitzar l’assemblea, un micròfon anà de boca en boca dels assistents que van voler mostrar algun agraïment, queixa, proposta o, en general, qualsevol comentari sobre el primer any de gestió i de les condicions del poble. Entre els comentaris van destacar l’agraïment per fomentar la participació ciutadana en el pressupost municipal, la necessitat “d’arreglar els camps abandonats davant del greu risc d’incendi” en què insistia un dels participants i el tema dels nous semàfors vials.
“Ara toca anar a Madrid per a demanar una millora de les infraestructures de mobilitat; ja que ens veiem estrangulats per la V21 i l’AP7, és necessària la construcció de noves carreteres i accessos destinació Barcelona i Alacant”, va sostindre l’alcalde: “demanarem també el soterrament de les vies de l’AVE per la zona oest del poble, per a no destrossar l’horta, i serem una mosca collonera fins que l’aconseguim”.