Rafelbunyol amplia els punts violeta durant les festes
L’Ajuntament de Rafelbunyol consolida la seua campanya «Tinguem la festa en pau» contra la violència de gènere
L’Ajuntament de Rafelbunyol ha tornat a posar en marxa, durant les seues festes populars i patronals, la campanya transversal «Tinguem la festa en pau» amb l’objectiu de prevenir situacions de violència de gènere i sensibilitzar a la població en l’eliminació de conductes d’assetjament o violentació de les dones.
La regidoria d’Igualtat ha ampliat el número de punts violeta en la campanya de 2023 per tal que la ciutadania, sobretot la més jove, puga accedir amb més facilitat als punts segurs d’atenció especialitzada a la vegada que s’aprofita l’espai per a sensibilitzar a la població sobre les conductes sexistes durant les festes locals, informar sobre els protocols d’actuació i facilitar el suport i la informació sobre els recursos existents.
Per a Fran López, l’alcalde de Rafelbunyol «tinguem la festa en pau és un encàrrec a la ciutadania per a que es comprometa en la lluita contra la violència de gènere, la campanya està present durant totes les festes, en els Punts violeta, en els bars, en les barres i en la motxilla que repartim al veïnat». «Es tracta d’estendre les estratègies de sensibilització i prevenció que fem durant tot l’any al moment en que tot Rafelbunyol està al carrer i qualsevol persona pot ser corresponsable en la prevenció i denuncia» afig l’alcalde.
La campanya s’ha planificat amb tres vessants: a peu de carrer amb la ciutadania, a través del comerç local i el teixit associatiu, i per xarxes socials.
Per una banda, el repartiment de material amb missatges i recomanacions en cartells, motxilles, fundes de bonometro i gots reutilitzables. La conservació i utilització d’aquests gots suposarà el descompte d’1 € per consumició a les barres de la festa per a conscienciar en la reducció de residus.
Dins d’aquesta campanya de prevenció s’instal·laran 4 punts violeta durant els dies de major afluència de gent: el dia del txupinazo, el dissabte del tardeo, la nit de paelles i la nit de disfresses . «La seguretat i l’acompanyament és la nostra prioritat. Volem unes festes lliures d’agressions i que les dones que se senten violentades puguen acudir a un lloc atés per especialistes que posaran en marxa els protocols d’actuació amb els cosos de seguretat, afirma Alicia Piquer, regidora d’Igualtat.
Els bars de la localitat també participen en la campanya a través de la col·locació d’un decàleg de comportament en els seus locals i la utilització de tovalloles de taula amb missatges de sensibilització. Per acabar, aprofitarem l’afluència de trànsit a les nostres xarxes socials per a fer arribar aquest decàleg a tot el veïnat perquè qualsevol persona sàpiga com actuar en cas veure o viure una agressió.