Rafelbunyol celebra el 9 d’Octubre amb multitud d’actes

Rafelbunyol es vestirà de festa per la commemoració del «Dia de la Comunitat Valenciana» amb multitud d’actes culturals i festius organitzats per l’Ajuntament.

La programació començarà el divendres, 7 d’octubre, a les 17 hores amb una animació lectora a la Biblioteca Municipal per a xiquets i xiquetes de 1r a 3r de primària amb el títol «Conquerirem el 9 d’octubre». Un taller on als i les participants aprendran la història de Jaume I El Conqueridor, mitjançant la literatura i els treballs manuals.

Després, al voltant de les 20 hores, el carrer Magdalena s’omplirà de llum i olor de pólvora, amb un «correfoc» a càrrec de Dimonis de Massalfassar.

L’endemà, la música més nostra serà la protagonista de la festa amb la 2a trobada de dolçainers i tabaleters en la Plaça de Sant Josep, que conclourà amb un concert en la Plaça de la Puríssima.

Les colles de dolçainers recorreran els carrers del centre de la localitat per a acabar en la Plaça de La Corona on faran un concert a l’aire lliure per a tota la població que començarà al voltant de les 20:30 hores.

A la nit, la modernitat substituirà a la tradició en una sessió de música i vídeo a càrrec del DJ Pere Vicalet, emmarcat dins de la programació del Festival de Música Contemporània «Projecte Rafel Festival». Una actuació gratuïta que tindrà lloc a les 23 hores a la Plaça del carrer Miquel Romeu.

El dia 9 d’octubre la bona gastronomia serà l’eix central. Els festers dels Sants de la Pedra 2017 seran els encarregats de l’elaboració d’un dels plats més típics valencians: la caldera. Entorn d’una trentena de calderes, s’estendran pel carrer Magdalena perquè tot aquell que ho desitge puga portar-se a casa la seua ració per tan sols 2 euros. El repartiment es durà a terme partir de les 14 hores.

A la vesprada, de nou torna la bona música per a clausurar el programa d’actes amb el concert del Quinteto Luminoso Ensemble d’Arts a les 19:30 hores en la Plaça del carrer Miquel Romeu.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *