El ‘Rafel Festival’ implanta un concurs internacional d’interpretació de música de nova creació

Ès per a joves de fins a 35 anys i està obert a intèrprets i artistes de qualsevol nacionalitat

El Festival de Música Contemporània ‘Rafel Festival’ inclou en la seua VII Edició la implantació del ‘I Concurs internacional d’interpretació de Música de nova creació “Re_Cre@”. El Festival se celebrarà al llarg del mes d’octubre a l’Auditori municipal.

L’objectiu del concurs és el foment de la interpretació de creacions musicals recents a través de dos recursos. Per una banda, se premia la selecció que facen els i les concursants i per una altra les persones guanyadores finals seran programades a les següents edicions del Rafel Festival i del Festival Ensems. L’import destinat a la realització dels 2 concerts cobrirà un catxet professional per als artistes amb un màxim de 6.000€ bruts (3.000€ bruts per part de cada festival). Un altre dels premis és l’estrena d’una obra per encàrrec del Institut Valencià de Cultura.

Per a aquesta primera edició del “Re_Cre@” el jurat estarà composat per cinc integrants: dos solistes de l’Ensemble Modern de Frankfurt, la solista internacional Xelo Giner, el compositor Voro García i un secretari de l’organització amb veu però sense vot.

El concurs és per a joves de fins a 35 anys, obert a intèrprets i artistes de qualsevol nacionalitat que interpreten creacions musicals recents entenent com a tals, la denominada música contemporània, la música acústica, electroacústica i/o mixta, l’art sonor i altres tipus de creacions musicals multidisciplinàries i multimèdia sempre que requerisquen de músics intèrprets. Des de duets fins a sextets.

Quant a les creacions presentades, s’acceptarà un repertori lliure d’entre 15 i 30 minuts sempre que haja sigut creat durant els últims 50 anys, en les quals es pot incloure tecnologia i/o dramatúrgia donat que les instal·lacions de l’Auditori Rafelbunyol ho permeten.

Re_Cre@”, està recolzat per l’Ajuntament de Rafelbunyol, l’Institut Valencià de Cultura, el Festival Ensems, la Diputació de València i la Fundació SGAE i es realitzarà en dues fases: una primera selecció sobre la base de currículum i gravació, i una segona fase amb audició pública, per part dels grups seleccionats que actuaran a l’Auditori Rafelbunyol el 12 d’octubre.

La data límit per a inscriure’s és 7 de setembre de 2018 i les bases es troben detallades en la pàgina web del Festival http://rafelfestival.com/

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *