Segon cap de setmana de Miradors de l’Horta amb la mirada posada en la relació que existeix entre les hortes i les megalòpolis

El festival Miradors de l’Horta 2022, organitzat per Turisme Carraixet, encara el seu segon cap de setmana amb la mirada posada en la relació que existeix entre les hortes i les megalòpolis. Aquest tema protagonitzarà el col·loqui que s’ha programat per al diumenge 2 d’octubre, a les 11.30 hores, al Museu de l’Horta d’Almàssera. Ací es reuniran representants del Parc Agrari de Fuenlabrada (Madrid), el Parc Agrari del Baix Llobregat (Barcelona) i la Unió de Llauradors (València).

L’assistència a aquesta xerrada, que será moderada per Gloria Bigné (coordinadora de la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica de València) per a reflexionar sobre alimentació i desenvolupament sostenibles, serà lliure i gratuïta; com també al concert de Xiomara Abello que s’oferirà a continuació juntament amb una degustació de fruita de temporada. Tot això conforma els anomenats Matins a l’Horta, que són una de les novetats de la tercera edició de Miradors a l’Horta.

Per part seua, el dissabte 1 d’octubre, a les 12 hores, dins de Matins a l’Horta se celebrarà un altre col·loqui. En aquest cas, sobre emprenedoria en alimentació de la mà de diverses iniciatives nascudes en l’horta que representen casos d’èxit. El concert d’aquesta jornada serà a càrrec de Gahs i, a més a més, s’oferiran dolços de tardor típics de la zona.

DISSENY QUE «ES CONREA» EN PLE COR DE L’HORTA

L’eix vertebral del festival Miradors de l’Horta en 2022 continua sent una aliança amb el disseny per a crear instal·lacions efímeres que es fusionen amb l’horta valenciana, permetent que la ciutadania redescobrisca l’espai agrícola des de dins i aprofundisca en qüestions relacionades amb ell. Enguany, concretament, sobre l’actual model de producció i consum d’aliments.

En total, en aquesta tercera edició es compta amb set propostes creatives, l’autoria de les quals correspon a diferents estudis professionals, entre els quals es troba el liderat per Pepe Gimeno, Premi Nacional de Disseny 2020, en aliança amb Lebrel. La resta de participants són Badallar, Elsa Yranzo Food Design, Borealis, La Cuarta Piel, Resto i alumnat de la Universitat Politècnica de València (UPV).

 

UNA RUTA ÚNICA PER L’HORTA VALENCIANA

La programació de Miradors a l’Horta es completa amb visites guiades gratuïtes que permeten recórrer amb bicicleta les localitats que integren la Mancomunitat del Carraixet i que acullen les instal·lacions efímeres d’aquesta edició. Les persones interessades poden acudir tant dissabte com diumenge, a les 10.30 i a les 17 hores, al Museu de l’Horta d’Almàssera, que és el punt de partida. Ací també es pot gaudir de l’exposició de realitat virtual Valencia 360º.

UNA ALTRA NOVETAT: «LABORATORI DE PAISATGES»

Miradors a l’Horta estrena el mes d’octubre amb una altra de les seues novetats en la seua tercera edició: «laboratori de paisatges», un taller que l’arquitecta Johanna de Carvalho impartirà al Castell d’Albalat dels Sorells perquè xiquets, xiquetes i adolescents coneguen l’art experimental des de l’horta, realitzant exercicis creatius que desperten la seua mirada crítica i la seua consciència sobre la sostenibilitat. Tindran lloc a les 11 hores els dissabtes dies 1 i 8, així com els diumenges dies 2 i 9. La inscripció és gratuïta en hola@turismecarraixet.com.

La tercera edició de Miradors de l’Horta s’emmarca, al seu torn, en dues iniciatives destacades de la ciutat: la València Disseny Week, organitzada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), i el World Design Street Festival, organitzat per València Capital Mundial del Disseny 2022.