‘Tresors amb història’ es trasllada al Monestir de Santa Maria del Puig este dimarts
El 24 de maig, À Punt estrena a les 22 hores el quint episodi de la segona temporada de ‘Tresors amb història’ des del Puig de Santa Maria.
Carolina Ferre i el seu equip d’historiadors es traslladen en aquest programa a una localització extraordinària, el Monestir de Santa Maria del Puig. Ací han valorat objectes que ens conten la història dels últims 150 anys de les comarques de l’Horta, del Camp de Túria i del Camp de Morvedre; objectes carregats d’història que ens endinsen en la vida d’un maqui a la postguerra, ens mostren com es viu l’espectacular Cordà de Paterna des de dins i ens traslladen als Alts Forns de Sagunt per transmetre’ns la valentia d’aquells que van treballar allí.
L’equip habitual d’experts del programa, Vicent Baydal, Irene Ballester i Joan Seguí, junt amb Paco Lloret, especialista en esports, viatjaran al Puig amb el repte de seleccionar aquells que millor afavoreixen a explicar els seus últims cent cinquanta anys d’història.
El programa de ‘Tresors amb història’ localitzat al Monestir del Puig s’emetrà aquest dimarts, 24 de maig, a les 22 h en la televisió d’À Punt, però durant la seua segona temporada el programa continuarà visitant les ciutats més simbòliques de la Comunitat Valenciana amb el fi de trobar objectes amb un valor històric excepcional que, més tard, seran exposats a l’ETNO, el Museu Valencià d’Etnologia.
La pàgina web tresorsambhistoria.es s’ha convertit en l’arxiu digital del programa, que continua actiu amb l’objectiu de rebre els objectes amb més història de la població valenciana. Qualsevol persona pot participar pujant el seu objecte al web: https://www.tresorsambhistoria.es/enviar/
‘Tresors amb Història’ és una producció d’À Punt en associació amb Sunrise Pictures i EL TERRAT (The Mediapro Studio) i està basat en el format ‘National Treasures’, creat i llicenciat per EZ Films – Ireland. De fet, el programa es va estrenar amb gran èxit en la televisió pública d’Irlanda i s’ha adaptat també a Dinamarca i Nova Zelanda.