Una pel·licula sobre els afusellaments de presos republicans a Paterna guanya el FCCC 2016
La pel·lícula «Dones de Novembre», de Sergi Tarín y Oskar Navarro, en la qual es narren els afusellaments de presos republicans en el cementeri de Paterna després de finalitzar la guerra civil, ha sigut la guanyadora de la modalitat de documentals en la segona edició del FCCC 2016, festival organitzat per la Associació Ciutadania i Comunicació.
Aquest és un del cinc premis atorgats per un jurat, integrat pels crítics de cinema Juan Miguel Company, Ignacio Cort, Pau Vergara i Santi Hernández, els periodistes Emilia Bolinches i Jaime Millás, les realitzadores Helena Sánchez i Ana Victoria Pérez, i la gestora cultural Maria Luisa Serra
La modalitat de cinema de ficció ha sigut guanyada per la pel·lícula «14 anys i un dia», dirigida per Lucia Alemany, i el guardó de producció que millor destaca els valors de la ciutadania ha recaigut en «Profes, la buena educación», realitzada per Giovanna Ribes.
El premi a la producció audiovisual que aporta més valor a l’ús del valencià ha sigut per a «La guerra de sempre», dirigida per Juli Esteve. El premi a la millor pel·lícula realitzada per micromecenatge o crowdfunding ha recaigut en «Y sin embargo se mueve», de Nelo Martinez Herraiz.
El sisè premi del Festival correspon a l’emès pel públic que ha assistit a les sessions. El guardó ha sigut lliurat al documental «MaquÍ!s», de Lican Esteve, en el transcurs d’una gala celebrada dimecres passat en el Teatre el Micalet, presentada per l’actriu Pilar Almeria.
El lliurament de premis va comptar amb una nombrosa assistència, en la qual destaquem la presència de les personalitats que van fer lliurament dels guardons a les produccions premiades: la realitzadora valenciana, premi Goya 2014, Pilar López Solano, el director de Cultur-Arts, Abel Guarinós, el President del Consell Rector de la nova corporació de Ràdio Televisió Valenciana, Enrique Soriano, el secretari general de Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, el diputat i Síndic portaveu socialista, Manuel Mata, la consellera del Consell Valencià de Cultura, Gloria Marcos, el regidor d ecultura de Montserrat, Santiago Martínez, la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez, entre uns altres.
El jurat ha decidit donar també unes mencions especials a les següents produccions: «En la salida nos vemos», de Soni Torin i Toni Bariran; «El rojo de las cerezas. La memoria de Lise London», d’Emilio Garrido i «Jo Yoel», de J. Xavier Rico.
Al llarg d’un mes 44 produccions audiovisuals han sigut projectades, dels quals 29 corresponien a les inscrites en la secció de concurs i 15 en la secció informativa, en sessions programades en 19 espais culturals, sindicals, docents i associatius del nostre territori.
ACICOM és una entitat sense ànim de lucre que promou la millora de la dieta cultural i informativa valenciana, i que defensa la intervenció dels ciutadans en la gestió de l’espai públic.