Xirivella inicia l’elaboració participativa d’un pla de mobilitat urbana sostenible
L’Ajuntament de Xirivella ha posat en marxa un procés participatiu per a elaborar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi (PMUS). Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat coordinada amb la de Participació Ciutadana per a implicar a persones i entitats en el disseny de la mobilitat en Xirivella per tal de prioritzar formes de desplaçament saludables i sostenibles.
Amb este objectiu s’estan fent tallers i sessions presencials amb els diferents col·lectius, a més del Consell Sectorial de Medi Ambient i els Consells de Barri al llarg de tot el mes de febrer.
També es vol conéixer les necessitats específiques de la gent jove i per això es faran fins a 8 sessions participatives amb l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius. Al finalitzar estes sessions, es convocaran els fòrums de mobilitat jove de cadascun dels dos instituts de la localitat.
Paral·lelament als tallers presencials, s’ha posat en marxa una plataforma virtual on de manera individual qualsevol veí o veïna pot aportar propostes sobre mobilitat i debatre les d’altres persones fins el pròxim 28 de febrer, a través de la icona habilitada a la web de l’ajuntament.
Una vegada validades tècnicament les propostes ciutadanes presentades al llarg del procés, es presentaran i debatran en el Consell Sectorial de Medi Ambient, el pròxim 27 de març, per a donar pas a la seua presentació al Ple ordinari.
El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, ha explicat els eixos estratègics per al debat i l’elaboració de propostes per al PMUS. «L’objectiu és crear una ciutat més amigable per a vianants i ciclistes, millorar la interconnexió amb l’entorn i prioritzar el transport públic per fer-lo més efectiu. Tot això des d’una perspectiva de gènere, tenint en compte les necessitats de mobilitat dels joves i les demandes veïnals”, ha destacat el regidor.
Per la seua banda, l’alcalde Ricard Barberà, ha animat a la ciutadania a participar en l’elaboració del PMUS aportant idees i debatent propostes tant de manera presencial com virtual. «Es tracta d’una bona oportunitat per a escoltar la ciutadania i debatre propostes i idees que milloren la nostra qualitat de vida. D’esta manera, tornem a les persones un protagonisme perdut en els últims anys per la irrupció massiva dels vehicles motoritzats», ha assegurat l’alcalde.