Juanma Ramón: “Exigim que els pressupostos 2015 de Paterna tinguen dotació per a la targeta solidària”

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “és necessari implantar moltes mesures per tal d’ajudar la ciutadania més necessitada del municipi. A l’últim ple es va aprovar una targeta solidària amb una cadena de supermercats valencians, dotant una partida de 15.000 euros per a novembre i desembre d’enguany i habilitar-la. Una targeta que des de Compromís exigim que siga exportable al xicotet comerç i que es signe un conveni igual que el fet amb la cadena de supermercats esmentada. Per això en els pressupostos 2015 és fonamental una partida que faça possible la seua implantació”.

Segons explica Ramón, “la mesura l’hem proposat al llarg del mes d’octubre a la Mesa de la Solidaritat, al Consell Sectorial del Comerç i al ple. Va ser a la Mesa on l’alcaldessa es va comprometre a estudiar la nostra proposta per a fer un conveni de característiques similars amb el comerç local. Per això exigim que s’incloga als propers pressupostos. Ara esperem que l’equip de govern del PP ens done una resposta positiva, ja que aquesta iniciativa significarà ajudar als paterners i paterneres a poder accedir a articles de primera necessitat en les tendes del barri, i també una ajuda al comerç local. No és una solució definitiva al problema social de Paterna però pot ajudar”.

“Evidentment, per a dur endavant una targeta solidària de compra, siga amb un supermercat o amb el xicotet comerç, no és prou amb els 15.000 euros amb que s’ha dotat a la de la cadena de supermercats i que es va aprovar a l’última sessió plenària. És imprescindible que aquesta despesa estiga contemplada d’inici als pressupostos de 2015 perquè, en cas contrari, no hi ha garantia que es puga fer realitat”.

“Cáritas la Canyada i Cáritas Santa Rita tenen experiències similars, i considerem que això es pot clonar i fer extensiu al xicotet comerç de Paterna, sempre amb la supervisió dels tècnics municipals de Serveis Socials. Mentre estan i no estan acabats de fer els comptes municipals per a 2015, encara hi ha temps per a incloure una partida que faça possible la nostra proposta. A l’espera de la posada en marxa del procés de participación ciutadana, omplirem el registre de propostes com aquesta. L’únic objectiu és destinar diners per a estar al costat dels més necessitats i, de manera indirecta, beneficiar al xicotet comerç. En cas que el PP rebutge la nostra proposta, i no destine diners a aquestes iniciatives, als propers pressupostos que fem si som equip de govern, inclourem una partida per a dur endavant una targeta solidària amb el xicotet comerç”, conclou Juanma Ramón.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.