Les Falles calfen motors a Xirivella

Les falleres majors i les falleres majors infantils de les sis comissions de Xirivella han firmat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Xirivella. Es tracta de l’acte previ a l’inici del programa faller de la localitat, dissenyat colze a colze entre les comissions i la Regidoria de Festes.
El primer acte serà la cavalcalda fallera este dissabte 18 de febrer a les 18 hores. Els fallers i falleres eixiran disfressats des de Camí Nou fins a la plaça de Gerardo Garcés. Més endavant, ja el 5 de març, tindrà lloc el tradicional pregó faller. La comitiva eixirà a les 18 hores des de la Casa de Cultura cap al Teatre Auditori Municipal Pepe Correa, on es farà l’entrega d’insígnies. L’acte acabarà a les 19 hores al balcó de l’Ajuntament amb el pregó.
El dia 9 de març tindrà lloc la presentació de la falla de la Gent Major a les 17 hores al Teatre Auditori. I el dia 10 se celebrarà la Nit d’albaes, a partir de les 23 hores, amb un recorregut per les comissions falleres de Xirivella.
El dia 14 de març a les 17 hores tindrà lloc la crema de la falla de la Gent Major, que enguany duu per lema «La Tradició de les botifarres». Serà darrere de la llar de jubilats i jubilades del Barri de la Llum. I a l’endemà, el dia 15, a les 11.30 hores es farà la crema de la falla del Centre Ocupacional, amb el lema «Alícia al País de les Meravelles».

Ofrenes i Premis a l’Ús del Valencià
El programa d’actes es completa amb l’ofrena de flors a la Mare de Déu de la Salut, patrona de Xirivella, el dia 16 de març a les 19 hores. I l’endemà, dia 17, entre les 17.30 i les 18 hores, les comissions participaran a l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats de València. El sector Quart-Xirivella desfila des de la plaça de Sant Agustí.
Com és tradició a Xirivella, cada any s’atorguen els premis a l’us del valencià en les falles. Serà el dia 18 de març a les 12 hores a la porta de l’Ajuntament, on totes les comissions es donen cita amb els vestits tradicionals per a participar en un dels actes més vistosos i lluidors de les falles de la localitat.

Passacarrer, pólvora i foc el dia de Sant Josep a Xirivella
El dia 19 de març, dia gran de les Falles, les comissions participen en el passacarrer des de les falles de Sant Joan, Sant Antoni, València  Teodor Llorente i Mestre Serrano – Alacant. Començarà a l’església de la Mare de Déu de la Salut a les 12 del migdia.
A les 14 hores tindran lloc les mascletades. I a partir de les 23.30 hores tindrà lloc la Nit de la Crema amb la qual es posarà el punt i final a les Falles 2017 i s’encetaran les de 2018.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *