Adsuara:“Hem creat una zona comercial, que genera ingressos municipals i reverteixen als veïns»

Quin balanç fa d’aquests anys de govern?
És un balanç positiu. La primera legislatura va ser una legislatura de xoc, la segona ha sigut una legislatura on hem realitzat un sanejament financer i, en 2018 estem col•locant les bases de grans projectes: projectes de mobilitat, accessibilitat, sales polivalents, residència de majors… estem treballant per a posar en marxa grans projectes per a Alfafar.

Com va el compliment del programa electoral?, què tal es governa en minoria?
No és complicat, l’única cosa és que cal reunir constantment als portaveus. És molt més democràtic, el que passa és que lleva certa agilitat. En aquesta legislatura no hi ha hagut cap projecte damunt de la taula, perquè els grans projectes s’han aprovat per unanimitat.

Quins projectes s’han començat durant aquests tres anys?
Alfafar encara té barreres arquitectòniques, però en els carrers es va notant l’actuació i la millora de l’accessibilitat. També hem fet un augment de zones verdes i sobretot augment dels serveis de neteja.

Per a l’Ajuntament d’Alfafar és important la formació dels seus veïns…
Ara hem aconseguit l’autorització de la Conselleria per a obrir aules homologades del Servef. Els carnets, que es lliuren en aqueixes aules homologades, seran equivalents a una formació professional mitjana. Mentrestant la formació l’estem donant ara des de l’Agència de Desenvolupament Local, la gent fa la part teòrica amb nosaltres i la part practica amb empreses de la població.

Quin paper juga l’Ajuntament per tal que les empreses es decanten per instal•lar-se a Alfafar?
La mediació, la predisposició a l’impuls dels expedients o el veure que l’equip polític és un equip proactiu. També facilitem, en el que es pot, tots els tràmits i ajudem a les empreses. Estem quasi al 90% de l’ocupació del parc comercial. Creiem que a la fi del 2018 estarà al 95% d’ocupació de la zona comercial.

Com a diputat porta una particular lluita contra el tancament de sucursals bancàries
Estan tancant moltes sucursals en els municipis i els veïns es queden sense servei. El conveni que la Diputació de València deu signar amb l’Institut Valencià de Finances està parat. Nosaltres com a Ajuntament ens anem a quedar amb un baix annex al Punt d’Informació del barri Orba, l’objectiu d’aquest baix és ampliar els serveis municipals, i al mateix temps anem a cedir, pels llits legals, a l’entitat bancària que vulga col•locar-se perquè no deixe sense servei al barri. Com no tenim ajuda de cap lloc ha de ser l’Ajuntament qui pose solucions.

En quins projectes estan ara treballant?
Per a nosaltres és una prioritat l’accessibilitat i millora de l’asfaltat. Entre enguany i l’any que ve destinarem més de 800.000 euros. També estem cercant la fórmula per a la construcció d’una residència de majors. Estem en converses amb Conselleria per a veure si realitzen ells l’obra, sinó cercarem una solució municipal. La residència anirà enfront de l’Ikea, el terreny ja el tenim, hem invertit 2 milions i mig d’euros.
També estem cercant fórmules per a la creació d’una sala polivalent prop de la zona comercial. Encara no sabem si serà un consorci amb el musical d’Alfafar o una oferta que tenim d’una marca d’instruments que proposa muntar una escola de música, estudi d’enregistrament i fer un consorci amb l’Ajuntament per a fer un auditori o sala polivalent. També estem condicionant la biblioteca, hem millorat la coberta, recuperat sòl original, posant mobiliari nou i climatització.

Quant a transport, quina és la reivindicació d’Alfafar?
Nosaltres reivindiquem que es milloren les línies d’unió entre l’àrea metropolitana i els hospitals: General, Monteolivete, Peset i la Fe. Sobre qui ha de fer front a aqueix pagament: l’Estatut diu que és competència de la Generalitat però jo ací no entre.Nosaltres estem amb tots els alcaldes perquè el que volem és una millora en el transport urbà. Nosaltres també vam estar a Madrid per a demanar millors comunicacions. Sempre hem dit que per sobre de ser un equip de govern de partit som un equip de govern d’Alfafar.

Com afronten l’últim any?
Amb energia i amb força per a traure tots els projectes que tenim sobre la taula i que estan dotats econòmicament. Traure tots els projectes avant és posar les bases d’un nou model d’Alfafar: sanejat econòmicament, amb una via publica nova i tot sense pujar impostos.

I com es fa açò?
Hem creat una zona comercial i el que genera la zona pagarà açò. De que val tenir un IKEA o la superfície comercial més gran de la Comunitat? perquè Alfafar puga fer grans projectes sense que açò afecte a la butxaca del ciutadà. L’objectiu és revertir els diners de la zona comercial per al bé dels ciutadans.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *