Paiporta inicia el dimarts la programació amb motiu del 8 de Març

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta inicia aquest dimarts, 2 de març, la programació amb motiu del 8 de Març, Dia de la Dona. Exposicions, xarrades, teatre, trobades, tallers i entregues de premis completen una proposta que té com a inspiració principal el reconeixement a les dones anònimes de la història que han construït el poble en el passat i no apareixen en els llibres de text, però també a les que ho fan en el present i ho continuaran fent en el futur.

Aquesta orientació global cristal·litza en el cartell promocional de les activitats, obra de l’artista i il·lustradora valenciana ‘Tres voltes rebel’, on apareixen representades dues generacions de dones paiportines baix el lema ‘Per les dones que construïren el poble de hui i el de demà’.

La regidora d’Igualtat de Paiporta, Esther Coronado, ha explicat que «és necessari continuar reconeixent el paper que les dones paiportines han desenvolupat al llarg de la història, i no parlem sols de l’esfera pública, sinó de la privada, on les dones han sigut motor, han tingut cura de xiquetes, xiquets, persones dependents i ancianes, que han posat la vida en el centre, i tot això mentre conquerien també l’àmbit laboral, que han compaginat amb totes les altres funcions».

«Per això -ha continuat Coronado-, volem posar el focus en elles a través del cartell i també de totes les activitats programades, perquè s’ha de recordar la importància del nostre paper en la societat, més encara ara, quan pareix que s’estén el negacionisme sobre la situació real de discriminació que hem patit i continuem patint les dones».

La primera activitat pel 8M a Paiporta tindrà lloc dimecres, 2 de març, a les 19.00 hores, al Museu de la Rajoleria, amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Márgenes, mujeres, miradas’, de la fotògrafa Concha Martínez, que es podrà visitar fins al 31 de març.
El dia 3 hi ha prevista una visita guiada pel barri antic de València organitzada per l’Associació d’Alumnes del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA). L’autobús és gratuït i les places són limitades. La inscripció es pot formalitzar al CFPA de Paiporta.

L’acte institucional pel 8M tindrà lloc el mateix 8 de març a l’esplanada de l’Ajuntament, a les 12.00 hores, mentres que el dia 11, a L’Auditori municipal se celebrarà l’acte de reconeixement a les persones guanyadores de la XIV edició del Premi Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere.

A l’endemà, es representarà l’obra de teatre ‘La confiança’ a L’Auditori municipal, amb una taula-debat posterior sobre violència obstètrica. Per al dia 23 de març es reserva la xarrada-taller ‘Parlem de sexualitat per a previndre violències’ a càrrec de Towanda Rebels, a les 18.00 hores, també a L’Auditori. El 25 de març hi ha sessió del taller ‘I’m remarkable’ en col·laboració amb Google, orientat en aquesta ocasió al treball amb el currículum vitae per a promoure’s laboralment.

Per últim, el 30 de març tindrà lloc a l’esplanada l’Ajuntament l’habitual concentració mensual en record de les víctimes de la violència masclista, el 31 es lliuraran els premis del II Concurs de Còmics ‘Per la igualtat de gènere’ i el 27 d’abril, a les 17.30 hores, se celebrarà una trobada de dones soles per a fer comunitat en una localització encara per determinar.