Els professionals de l’artesania tornen als carrers en la Festa de la Ceràmica de Manises

Desenes d’artesanes i artesans, tant locals com internacionals, celebraran la Festa de la Ceràmicade Manises els dies 15 i 16 de juliol amb multitud d’activitats.

Aquest cap de setmana, dona principi la ‘Festa de la Ceràmica’ de Manises. Desenes d’artesans i artesanes, tant locals com internacionals, eixiran al carrer a celebrar el significat de l’artesania i la ceràmica de Manises amb multitud d’activitat. La «Festa de la Ceràmica» i la «Cavalcada de la Ceràmica», ambdues son festesdeclarades d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

Els dies 15 i 16 de juliol, la ciutat de Manises tornarà a mostrar a tots els visitants el procés d’elaboració de l’artesania ceràmica. Tal com indica el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, «en aquesta edició de la Festa, Manises vol continuar visibilitzant a escala internacional el treball de les artesanes i artesans que mantenen visca la tradició i la història ceràmica de la ciutat. Una projecció cap a tothom que fomentem gràcies a la participació en la Festa d’altres ciutats creatives de la UNESCO».

La ‘Festa de la Ceràmica’ compta amb una part dedicada a la venda de ceràmica artesana i una altra on el públic podrà veure i realitzar diferents tècniques com a pintura, raku, tornejat i socarrats, entre altres. Una programació que també compta amb les actuacions de Ballet Gawazi (dissabte a les 19.15h), de l’Artística Manisense (dissabte a les 21h.) i de Hot Five (diumenge a les 20.30h.)

Així mateix, com cada any, el 15 de juliol arriba el X ‘Concurs d’Allioli’ a les 20.00 i 16 de juliol el Concurs de Torn a les 19.00 hores, en l’Avinguda Blasco

Ibáñez. Per a participar, es pot realitzar la inscripció en: www.manisesturismo.es i oficina de Turisme de Manises.

Prèviament als dies centrals de la Festa de la Ceràmica, l’agenda d’esdeveniments ceràmisc s’ha inaugurat aquest dijous amb l’exposició d’artesans a la sala d’exposicions del MUMAF, on es poden contemplar treballs fets pels participants en la ‘Festa de la Ceràmica’ duts a terme amb diferents tècniques i estils que van des de reproduccions del segle XVIII fins a ceràmica d’autor. L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 hores i està oberta fins al 31 d’agost. El dia 13 de juliol també s’ha dut a terme l’homenatge a Antonia Balastegui Reca, pintora autodidacta que ha desenvolupat la seua carrera a la fàbrica La Ceràmica Valenciana de José Gimeno.

Participants d’altres Ciutats Creatives Internacionals

Amb la finalitat de celebrar el seu segon any com a Ciutat Creativa de la UNESCO, la Festa de la Ceràmica comptarà amb participants d’altres ciutats creatives del món: Amjad Mohammad Abdulhadee Awad i Ra’ad Khader Mohammad Theban de Madaba (Jordània); Canan Güneş, Fatih Aydın i Rıdvan Aşar de Kütahya (Turquia); Elisabete Dies i Telmo Macedo de Barcelos (Portugal); Mitch Kimball, Lexie Millikan i Jason Hargrove de Paducah (els EUA), Cristina Pedros Vila de Dénia i Eugenia Boscá (Llíria).

Cavalcada de la ceràmica 2023

La vesprada del 18 de juliol, els assistents podran gaudir de la Cavalcada de la Ceràmica, un espectacle únic on els membres de La Clavària de les Santes Justa i Rufina desfilen en carrosses obsequiant peces de l’artesania local manisera als visitants. La cavalcada comença el seu recorregut a les 19h en Molí de la Llum encreuament amb Plaza Rafael Atard / Carrer Pintor Pinazo i transitarà per Masia de la Cova i Avinguda Blasco Ibáñez fins a finalitzar a les 21h.