Catarroja adjudica per 252.000 euros la ciclovia amb Paiporta i Massanassa

L’Ajuntament de Catarroja ha adjudicat l’obra de la connexió ciclista amb Paiporta i Massanassa pel camí natural vora al barranc de Chiva amb enllaç des de l’avinguda Diputació a l’altura del col·legi Larrodé. L’obra amb «una inversió de 252.000 euros, té un termini d’execució de cinc mesos», ha explicat el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Martí Raga.

De l’import global de l’obra, l’Ajuntament de Catarroja ha rebut una subvenció de la Diputació de València de 20.000 euros per a la redacció del projecte, i una ajuda per a desenvolupar l’obra de 120.000 euros que inclou els municipis de Paiporta, Massanassa i Catarroja.

El recorregut de la nova via transcorrerà per sòl de terra en el terme de Paiporta fins a arribar a la zona nord de Catarroja per vora barranc fins a l’altura de l’avinguda Generalitat i el col·legi Larrodé. La part urbana de Catarroja estarà segregada del trànsit de vehicles amb separadors, i en el tram de Massanassa discorrerà per itineraris urbans.

La nova ciclovia, a més, «tindrà comunicació amb el carril de ciclovianants que circula per la CV-400, amb la possibilitat de connexió amb la resta de poblacions de l’àrea metropolitana, la ciutat de València, i amb el Port de Catarroja», destaca el regidor Martí Raga.

Les vies de ciclovianants es caracteritzen per a buscar tant l’accessibilitat universal com la continuïtat, facilitat i seguretat en tot el seu recorregut, afavorint l’autonomia i integració per a tots les persones usuàries.

Com recorda el regidor de Mobilitat Sostenible, Martí Raga, «l’objectiu és que l’ús d’aquestes vies no sols siga recreatiu, sinó que a més servisca per a la mobilitat diària i que molta població es connecte a través d’una ruta segura i ràpida, respectant els camins d’interés natural o paisatgístic, teixint una xarxa de mobilitat integrada en la naturalesa aprofitant camins que ja existien».