Comença a Catarroja una nova edició del programa Jove Oportunitat

Comença a Catarroja una nova convocatòria del programa Jove Oportunitat (JOOP), que coordinat per l’Ajuntament, té com a objectiu motivar, orientar i assessorar joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

Coincidint amb l’inici d’aquesta nova convocatòria, l’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent i el regidor de Joventut, Miquel Verdeguer, van donar la benvinguda als joves participants en l’Espai Jove.

Durant aquesta sessió, l’alcaldessa va voler reconéixer el seu esforç per participar en aquest programa i els va animar a «aprofitar aquest recurs tan valuós que els ajudarà a continuar formant-se, millorarà les seues competències acadèmiques i professionals, i els donarà eines que els motiven per a construir el seu projecte de vida».

D’aquesta manera, un total de 12 joves rebran, fins al mes de juny, orientació sobre les diferents famílies professionals d’FP, també amb un enfocament pràctic, visitant empreses, on se’ls mostrarà el treball real al qual porta cada titulació perquè puguen descobrir la seua vocació. De manera prèvia, també es treballarà en la seua motivació i en el reforç de la seua autoestima a través de diferents eines pedagògiques, com el coaching actitudinal.

El programa, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la lluita contra l’abandó educatiu prematur, va destinat preferentment a joves d’entre 16 i 21 anys que conclouen l’ESO, amb títol o sense, i que s’enfronten a problemes de falta d’orientació o desmotivació.