Paiporta estrena la seua nova plaça de l’Església amb dos mesos d’avançament i 4.000m2 d’espai per a vianants

El pròxim 28 de juny, s’inaugura la plaça amb un concert de la Unió Musical i la Banda Primitiva a la vesprada

La conversió en zona de vianants de la plaça de l’Església, amb un cost total de quasi 1 milió de €, acaba les seues obres amb antelació gràcies a la bona gestió de l’Ajuntament per a evitar molèsties innecessàries al veïnat i comerciants. Les obres deixen un espai renovat i lliure de trànsit de cotxes en ple centre neuràlgic del municipi. «Acabar al més prompte possible este projecte ha sigut una prioritat per a ajudar així als comerços i veïns i veïnes de la zona perquè puguen gaudir al més prompte possible dels beneficis d’esta conversió en zona de vianants amb el mínim de molèsties possible. Estem molt contents perquè les obres han finalitzat dos mesos abans del que es preveu i sense cap incident» explica el regidor d’Urbanisme, Alejandro Sánchez.

Encara que l’obra d’adequació està acabada, la inauguració oficial d’este nou espai, d’aproximadament 4.000 m², està prevista per al pròxim 28 de juny. L’Ajuntament ha preparat tota una vesprada d’activitats i música en directe perquè la ciutadania gaudisca del nou espai i de les possibilitats que oferix. Fins aleshores, ja hi ha algunes activitats previstes perquè la plaça siga un dels centres neuràlgics del municipi, com La «I Trobada d’Associacions, Som Paiporta» que tindrà lloc el pròxim 14 de juny en la plaça amb la participació d’associacions del poble.

L’eliminació del trànsit de vehicles en la plaça de l’Església contribuirà significativament a la reducció de la contaminació de l’aire i del soroll en la zona. Això millorarà la qualitat de vida de tots els residents i millorarà significativament l’aspecte urbà. A més, crearà un ambient propici per a la florida del comerç local. S’ha renovat tot el sanejament d’aigües, col·locat nous col·lectors per a aigües pluvials i grises i modernes instal·lacions elèctriques subterrànies. A més, s’ha creat una plaça amb perspectiva d’illa climàtica, creant zones d’ombra amb abundant arbratge. I, com a toc cultural, es podrà gaudir de la vista d’un antic pou de principis del segle XX que proveïa d’aigua a la població a través de sòl transparent i una placa informativa en la qual es veu com era l’antiga caseta de la font.