Compromís denuncia «les retallades a les ITV’s a Catarroja»

Els representants de Compromís Catarroja han denunciat «les retallades, incompliments i censures que han patit a Catarroja per part del govern autonòmic amb el lema ‘Plantem cara al Govern de la vergonya’».

Esta acció s’emmarca en les denúncies de la coalició valencianista, poble a poble, el dia que es compleix un any de les eleccions valencianes.

“A Catarroja ja hem patit el caos i la privatització de les ITV convetint-les en les més cares de l’Estat,  després del rescat del Govern del Botànic, les retallades del Govern del PP i VOX fan que patisquen el perill de tornar a ser retalldes.” afirma Dolors Gimeno, portaveu de Compromís a la Diputació de València I regidora a l’Ajuntament de Catarroja.

Segons Dolors Gimeno: “fa un any que els valencians i les valencianes patim la caòtica i ineficaç gestió del govern autonòmic de PP i Vox. La nostra valoració del ja conegut com “Govern de la Vergonya” és que PP i Vox han aplicat un escandalós retorn al passat: de corrupció, retallades i injustícia.”.

 

Accions ‘Plantem cara al govern de la vergonya

Les principals accions de denúncia «se centren en les retallades de serveis públics bàsics vinculats a l’educació, la sanitat i els serveis socials».

Els grups municipals, diputats provincials i diputats autonòmics de Compromís estan als pobles i ciutats denunciant “el desgavell de la gestió autonòmica traslladada a cada realitat concreta municipal. S’han explicitat les polítiques de mercantilització de l’educació com la paralització del programa Edificant; la supressió de 206 aules de l’escola pública; el risc de que 5.000 docents perden la seua faena; la retallada de grups d’idiomes i professorat a les EOI; o l’impediment d’aprendre en valencià amb la llei de confrontació educativa. S’ha esmentat també la degradació en matèria sanitària,  fent negoci amb la salut dels valencians i valencianes, augmentant llistes d’espera o maltractant el personal sanitari. També s’ha apuntat al retrocés en la igualtat, la censura en cultura, l’abandonament dels sectors productius, el negacionisme del canvi climàtic i l’eliminació dels controls per evitar la corrupció i l’opacitat».