Adrià Hernàndez presenta ‘Assassinat a l’Alqueria’ al Castell d’Alaquàs

Aquesta és la quarta obra de l’autor local i ha sigut donada al projecte solidari «Calba s’escriu amb A» de l’associació A Pelo.

El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dimarts 11 de juny la presentació del llibre «Assassinat a l’Alqueria», la nova novel·la de l’autor alaquaser Adrià Hernández. L’obra ha sigut donada a la falla Verge de l’Olivar per tal d’ajudar la comissió a finançar el projecte solidari amb el qual estan treballant enguany: «Calba s’escriu amb A» de l’associació A Pelo.

L’acte va comptar amb les intervencions de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la responsable de solidaritat de la comissió fallera, Susi Navarrete, la representant de l’associació A Pelo, Vic Salgueiro i la presidenta de l’associació d’Amigues i Amics de la Carxofa d’Alaquàs, Marieta Alfonso. Van assistir-hi també les Falleres Majors d’Alaquàs per a l’any 2025, Natalia Martínez Carrasco i Carla Soria Álvarez, acompanyades pel president de Junta Local Fallera, Paco Medina així com altres col·lectius locals.

En la seua intervenció, Adrià Hernández va realitzar una defensa de la multiculturalitat com a senya d’identitat del poble d’Alaquàs des de la seua fundació fins a l’actualitat i va afegir que «la multiculturalitat és riquesa» front al discurs d’odi que impera en alguns sectors tal i «com s’ha demostrat en les recents eleccions europees amb la pujada de l’ultradreta».

Com no podia ser d’una altra manera, la presentació va consistir en una original posada en escena protagonitzada per diversos col·lectius d’Alaquàs com la Unió Musical d’Alaquàs, l’associació Amigues i Amics de la Carxofa i les dues capitanies de l’associació de Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs, Nazaries i Mossàrabs.

Aquesta és la primera novel·la en valencià d’Adrià Hernández. En ella, convida al lector a viatjar de nou en el temps i tornar a un Alaquàs diferents en moltes coses a l’actual però també amb moltes semblances. Es composa de dues històries en paral·lel. Per una banda se submergeix en una antiga història ocorreguda en el segle XIII narrada per Ferran, un dels frares de la comunitat del Monestir de l’Olivar, de l’Orde dels Mínims de Sant Francesc de Paula d’Alaquàs, que protagonitza la segona història ocorreguda al segle XVI.

El llibre es pot adquirir per un donatiu mínim de 20 euros en les papereries-llibreries Aguña, Palop i Marymar d’Alaquàs.